15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερώτηση Τ. Κουίκ στον πρωθυπουργό σχετικά με τα νέα χαράτσια στα φωτοβολταϊκά

Ημερομηνία:

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «κραχ» τύπου Χρηματιστηρίου, λόγω του νομοθετικού πλαισίου χρηματοδότησης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων, που με νέο νομοσχέδιο προβλέπει την αστρονομική εισφορά επί του κύκλου εργασιών των Φ/Β επιχειρήσεων σε ποσοστό 25,27 και 30%, έκρουσε με Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ, μεταφέρει στον Αντώνη Σαμαρά δύο δραματικές επιστολές που εστάλησαν στο Γραφείο του πρωθυπουργού και κοινοποιήθηκαν από τους υπογράφοντες και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ίδιου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, προκειμένου να γίνει κοινωνός της απάντησης που επιβάλλεται να δώσει ο Πρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την πρώτη επιστολή, που συνυπογράφεται από πληθώρα ιδιωτών και αγροτών επενδυτών, «η δραματική αύξηση της εισφοράς επί του κύκλου εργασιών των Φ/Β επιχειρήσεων, όχι μόνο κρίνεται ως αναποτελεσματική και πρόχειρα σχεδιασμένη, αλλά αυξάνει και το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ».

«Δυστυχώς η κουστωδία των ανεγκέφαλων συμβούλων του ΥΠΕΚΑ εισηγείται με τη νέα μονομερώς εκδικητικά πρόταση νόμου τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ με περαιτέρω αύξηση της εισφοράς επί του κύκλου εργασιών στο 37 και 40%», υπογραμμίζουν οι ιδιώτες και αγρότες επενδυτές και ζητούν των ύψιστο συντονισμό όλων των μερών «προκειμένου να αποσυρθεί το αποσπασματικό προς ψήφιση νομοσχέδιο που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας».

Την κατάργηση της ισονομίας μεταξύ των πολιτών καταγγέλλει όμως και ο επενδυτής Πασχάλης Μαλλιαρός, που δικαίως αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν το κεφάλαιο των 150.000 ευρώ που διέθεσε για να επενδύσει στις ΑΠΕ, να του παράγει ζημιές, την ώρα που κεφάλαιο 15.000 για επένδυση φωτοβολταϊκών στη στέγη, παράγει κέρδη και απόδοση ιδίων κεφαλαίων 50%.

«Ποιοι είναι αυτοί που αναιρούν τη δική σας ρητή δέσμευση και κατ’ ακολουθία όλης της κυβέρνησης ότι το 2013 νέος φόρος δεν θα μπει; Το προς διαβούλευση νομοσχέδιο δεν αποτελεί λαγό ώστε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την επιπλέον φορολόγηση και σε άλλους τομείς;» ερωτά τον πρωθυπουργό ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς ο αφανισμός των Φ/Β αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για την ενθάρρυνση ιδιωτικών πρωτοβουλίων που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

Και προσθέτει:

«Η ΛΑΓΗΕ βρίσκεται στο απόλυτο κόκκινο, παρ’ όλο που πριν από λίγους μήνες, με υπογραφή Κεδίκογλου, αφαίμαξε 70 εκ. ευρώ από το ταμείο της…ΕΡΤ Α.Ε.! Τώρα από πού θα αρπάξει η κυβέρνησή σας χρήματα για ενίσχυση της ΛΑΓΗΕ;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ