17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ερώτηση Χρ. Μαρκογιαννάκη για την εγκατάσταση συστήματος C.U.T.E. στο αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών & δικτύων κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης με θέμα «Εγκατάσταση συστήματος C.U.T.E. στο Αεροδρόμιο Χανίων» στην οποία αναφέρει:Το σύστημα C.U.T.E. (Common User Terminal Equipment), με το οποίο μειώνονται  σημαντικά οι ουρές και ο συνωστισμός κατά τον έλεγχο επιβίβασης (check-in) στα αεροσκάφη, έχει εγκατασταθεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθηνών, Κερκύρας, Ρόδου, Ηρακλείου, Κω κ.ο.κ.).

Το εν λόγω σύστημα δεν έχει τοποθετηθεί στον Αερολιμένα Χανίων, αν και έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και έχει περιληφθεί η προμήθειά του στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών (Ε.Π.Π.) της Υ.Π.Α. τόσο το 2012, όσο και το 2013, με κόστος 550.000€.

Ωστόσο, το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια και έτσι το Αεροδρόμιο Χανίων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, παρουσιάζει μια απαράδεκτη, τριτοκοσμική εικόνα, με ατελείωτες ουρές, πολλές φορές κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αυτή η κατάσταση, εκτός από τη δυσφήμιση της χώρας, έχει ως περαιτέρω συνέπεια αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, εάν θα δώσει εντολή για τη χρηματοδότηση της παραπάνω προμήθειας, ούτως ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν το σύστημα C.U.T.E. στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...