16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΕΣΔΑΚ: Να δημιουργηθούν δύο ΦΟΔΣΑ, η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά και ο ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Λύση στον «γόρδιο δεσμό» με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων επιχειρεί να δώσει ο ΕΣΔΑΚ και ενώ οι δήμαρχοι της Κρήτης παραμένουν διχασμένοιως προς τον τελικό αριθμό των ΦΟΔΣΑ που θα λειτουργήσουν στο νησί.

Τις τελευταίες ώρες συμπληρώνονται τα τελευταία κομμάτια του παζλ της πρότασης που θα κατατεθεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης με την προσδοκία ότι ρίξει «γέφυρες» στις διαφωνίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

«Η νομοτεχνική μελέτη που συντάσσει ο ΕΣΔΑΚ βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Υπάρχουν δύσκολες νομικές δικλείδες που βάζει ο «Κλεισθένης» και αυτές θα πρέπει να ξεπεραστούν» δήλωσε στην τηλεόραση Creta ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Χάρης Μαμουλάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνεται το σενάριο της δημιουργίας δύο ΦΟΔΣΑ(σήμερα λειτουργούν πέντε και ο «Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα έως τρεις για την Κρήτη). Ο ένας θα είναι η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά και ο άλλος ο ΕΣΔΑΚ που θα έχει υπό τη … σκέπη του το Ηράκλειο και το Λασίθι. Ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με το Ρέθυμνο για το αν θα υπαχθεί στον φορέα της ανατολικής Κρήτης ή στην ΔΕΔΙΣΑ ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει συντονισμένη κατεύθυνση και ο κάθε δήμος στο Ρέθυμνο να αποφασίσει κατά το δοκούν.

«Η έκθεση του ΕΣΔΑΚ θα παραθέτει τα θετικά και αρνητικά σημεία για όλες τις εναλλακτικές προτάσεις αλλά θα καταλήγει σε ένα σαφές συμπέρασμα», σημείωσε ο κ. Μαμουλάκης.

Σε κάθε περίπτωση η προσεχής συνεδρίαση της ΠΕΔ θα είναι καταλύτης κομβικών εξελίξεων διότι η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και η καταληκτική ημερομηνία (19 Ιανουαρίου) πλησιάζει.

Σε περίπτωση νέου «ναυαγίου» την απόφαση θα λάβει, χωρίς να απαιτείται η έγκριση των δημάρχων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

creta24.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...