13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Εστίαση: Άνοιγμα από… άνοιξη με «τραπεζάκια έξω»

Ημερομηνία:

Το μείζον θέμα της εστίασης και πότε θα ανοίξουν τα χιλιάδες κλειστά καταστήματα εδώ και πολύ καιρό, απασχολεί έντονα την κυβέρνηση αλλά άμεση λύση δεν διαφαίνεται παρά την κάμψη των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και των συνανθρώπων μας που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Όπως όλα δείχνουν, το άνοιγμα της εστίασης δεν τίθεται καν στο τραπέζι των συζητήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκτιμάται πάντως πως όταν έρθει η ενδεδειγμένη στιγμή, θα ανοίξουν πρώτα εστιατόρια και καφέ, αυστηρά για καθήμενους και μόνο σε εξωτερικό χώρο, καιρού επιτρέποντος και με την κυβέρνηση να υπόσχεται την… επιδότηση για θερμαντικά σώματα.

330.000 εργαζόμενοι στον «αέρα»

Ο κλάδος της εστίασης απασχολεί συνολικά 330.000 εργαζόμενους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς επηρεάζονται αρκετοί κλάδοι από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, στους οποίους απασχολούνται τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενοι, κατά την εκτίμηση του Γ. Καββαθά προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ.

Απαγόρευση διαρκείας τη νύχτα

Πάντως η κυβέρνηση δεν εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας ή της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033, παρότι ή ακριβώς διότι η κινητικότητα τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων έχει ευλόγως αυξηθεί σημαντικά.

Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, που με σαφήνεια δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα. Όπως ο ίδιος τόνισε, με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό.

Επιπλέον, η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας με 256 κρούσματα χθες εκ των οποίων τα 71 στο κέντρο, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε χθες στη σύσκεψη για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ότι “τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν τουλάχιστον έως το τέλος της άνοιξης”.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...