16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ετοιμάζουν απόβαση με άλογα από την Κρήτη στη Μακεδονία για το συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό”

Ημερομηνία:

Μια πολύ δυναμική εκπροσώπηση αναμένεται να έχει η Κρήτη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, αρκετοί είναι οι Κρητικοί που ετοιμάζουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη ώστε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να διανύσουν την απόσταση από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη με άλογα.  Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχει και ο παπά – Ανδρέας Κεφαλογιάννης ο οποίος αναμένεται να είναι και ομιλητής.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Το «ονοματολογικό», δεν διαπερνά και δοκιμάζει μόνο την κυβερνητική συμμαχία, αλλά επιδρά και στην συνοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κυρίως της ΝΔ, όπου το «πατριωτικό μέτωπο» έχει σημαντικά ερείσματα στην κοινοβουλευτική της ομάδα, αλλά και στο «Κίνημα Αλλαγής», στο οποίο εκτός από τις διαφοροποιήσεις του «Ποταμιού», διαφορετικές απόψεις καταγράφονται και στους καθαρά ΠΑΣΟΚογενείς.

Την φωτιά στο «φιτίλι» την άναψε, προφανώς, η διαφοροποίηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για την μη αποδοχή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της. Οι καταγραφείσες «διορθωτικές» στην συνέχεια κινήσεις του οποίου (πάντα, όμως, υπό την μορφή της «παραλλαγής στο ίδιο θέμα»…) αντί να κατευνάσουν την κατάσταση, μάλλον την υποδαύλισαν-κυρίως η τελευταία δήλωσή του ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το όνομα, κάτι που έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, με τον οποίον υποτίθεται ότι «συμφωνεί απολύτως» ο κ. Καμμένος και «τον εμπιστεύεται απόλυτα»…

Φυσικά, υπάρχει και στην κοινωνία σημαντικό «εθνικό μέτωπο» στο συγκεκριμένο ζήτημα που ταλανίζει την χώρα επί ένα τέταρτο του αιώνα. Με πρώτη και καλύτερη την Εκκλησία, καταγράφονται πολλοί φορείς (Δήμοι, Περιφέρειες, σωματεία και τοπικές οργανώσεις, κυρίως στην Β. Ελλάδα) που εμφανίζονται πρόθυμοι και έτοιμοι να κηρύξουν «ανένδοτο», με αιχμή του δόρατος τα συλλαλητήρια, αρχής γενομένης την προσεχή Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Εκκλησία της Κρήτης η οποία σε κείμενό της ανέφερε:

“Η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη”

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής, βασικοί ομιλητές θα είναι ο στρατηγός ε.α κ. Φραγκούλης Σ. Φράγκος (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και φερόμενος παλιά έτοιμος να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα,) οι δημοσιογράφοι Σ. Καλόγηρος και Κ. Καραΐσκος από την Θεσσαλονίκη, ο εκ Κρήτης γνωστός ιερέας π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης και ο στρατηγικός σύμβουλος κ. Ν. Λυγερός.

Δείτε και σχετική αφίσα που έχει κυκλοφορήσει για τη συμμετοχή Κρητικών στο συλλαλητήριο:

ΕΣΚ1

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...