21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ευαγγελία Καλλίνικου: «Κλείσαμε τον Δήμο Γαύδου, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η τρομοκρατία»

Ημερομηνία:

Μετά την αποφαση της Δημάρχου Γαύδου  να κλείσει το Δημαρχείο “για να προστατεύσει την ψυχική υγεία των υπαλλήλων” και έως ότου δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα του δήμου από τις αρμόδιες αρχές, η αντιπολίτευση του δήμου προχώρησε σε σκληρή επίθεση.

Η κ. Καλλίνικου, με νέα ανακοίνωσή της απάντησε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι σαμποτάρει το έργο της δημοτικής αρχές ενώ σχετικά με τις “ανακρίβειες και τα ψεύδη” δελτίο τύπου της, τόνισε ότι “θα μιλήσει η δικαιοσύνη”.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Η Δημοτική Αρχή χτίζει και η αντιπολίτευση γκρεμίζει!

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Γαύδου από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα απαντάει καθημερινά με έργα προσπαθώντας να αντaπεξέλθει στην δύσκολη καθημερινότητα, κάνοντας αγώνα για το νερό, τα σκουπίδια, την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με στόχο την ποιοτική ζωή των κατοίκων και την ήπια ανάπτυξη του νησιού.

Η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν συμβάλει στον τιτάνιο αγώνα της Δημοτικής Αρχής για την καθημερινή επιβίωση του Δήμου στις δύσκολες και πολλές φορές αξεπέραστες συνθήκες που ζούμε, αλλά δυστυχώς καθημερινά προσπαθεί να τον σαμποτάρει.

Με το τελευταίο δελτίο Tύπου δε, επιχειρεί και να συκοφαντήσει με ανακρίβειες και ψεύδη. Κάτι για το οποίο θα μιλήσει η δικαιοσύνη.

Ευαγγελία Καλλίνικου, Δήμαρχος Γαύδου».

Ευ.Καλλίνικου: Υπέστην ξυλοδαρμό γιατί δεν δέχθηκα να διακόψω τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ

Εν τω μεταξύ, με συνέντευξή της στην εφημερίδα “Καθημερινή” η δήμαρχος Γαύδου εξηγεί τους λόγους που προχώρησε στο κλείσιμο του Δήμου:

Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αντιμετωπίζει προβλήματα και αντιπαραθέσεις που φτάνουν στα άκρα και που οδήγησαν στο κλείσιμο του δήμου προχθές. «Αποφασίσαμε το κλείσιμο του δήμου γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί ο ψυχολογικός εκβιασμός, η τρομοκρατία και οι διαρκείς απειλές από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης προς τον μοναδικό δημοτικό υπάλληλο “να μην υπογράψει τίποτα, γιατί θα πάει φυλακή”. Αλλά και γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος χωρίς υπαλλήλους και χωρίς υποστήριξη», λέει στην «Κ» η δήμαρχος Ευαγγελία Καλλινίκου. «Το νησί δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ο πόλεμος δεν ωφελεί κανέναν, χρειαζόμαστε σωστή ανάπτυξη, χωρίς αυθαιρεσίες», συμπληρώνει.

Η ατμόσφαιρα στη Γαύδο έχει βαρύνει πολύ την άνοιξη του 2011, όταν δημοτικός υπάλληλος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων του δήμου, που με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τις 700.000! Δυστυχώς, η δίκη της υπόθεσης αυτής δεν έχει γίνει ακόμα (αναβλήθηκε τρεις φορές). Η κυρία Καλλινίκου εκλέχτηκε δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2014 και βρέθηκε αντιμέτωπη, όπως καταγγέλλει, με οικονομικά συμφέροντα. Η δήμαρχος προχωρά σε μια καταγγελία που σοκάρει: «Στις αρχές Ιουλίου υπέστην ξυλοδαρμό γιατί δεν δέχθηκα να διακόψω τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ, προκειμένου να αξιοποιήσει η οικογένεια του δράστη το τουριστικό λεωφορείο που είχε αγοράσει!».

Η κατάσταση αυτή επιτείνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί με τους 90-100 μόνιμους κατοίκους. «Δεν έχουμε οδηγό για να λειτουργήσει το απορριμματοφόρο. Τον Ιούνιο κλείσαμε τη χωματερή, αλλά δεν είχαμε τρόπο να μεταφέρουμε τα σκουπίδια. Τελικά, ευτυχώς μάς “υιοθέτησε” η Διαδημοτική Επιχείρηση για τα απορρίμματα Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ) και έπαιρναν τα απορρίμματα από το νησί», λέει η κ. Καλλινίκου. «Ο “Καλλικράτης” είναι σχεδιασμένος για μεγάλους αστικούς δήμους. Δήμοι μικρών νησιών αντιμετωπίζουν χιλιάδες προβλήματα. Για παράδειγμα δεν προβλέπεται μίσθωση βάρκας για τη μεταφορά απορριμμάτων, κάτι που για μας είναι απαραίτητο», συμπληρώνει η δήμαρχος. Ταυτόχρονα, οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν επιτρέπουν την πρόσληψη δημοτικού υπαλλήλου.

"google ad"

«Επικοινωνήσαμε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και ζητήσαμε υποστήριξη, πρώτα και κύρια με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου. Είχαμε καταρχήν θετική ανταπόκριση», λέει η δήμαρχος. Από την πλευρά τους, πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητο το λουκέτο και ρωτούν: «Η διαφάνεια και η ενημέρωση που ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κακή λειτουργία του δήμου και ενοχλεί τη μονίμως απούσα από το νησί δήμαρχο;».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...