17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τη Δευτέρα το πρωί στις 9:30 ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό

Ημερομηνία:

Όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλάδα και για το νόημα αυτής της συμφωνίας επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί.

Όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλάδα και για το νόημα αυτής της συμφωνίας επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί.

Αν δεν χτυπηθεί το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον είπε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε ότι δεν έχει πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σκληρά τα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ εκτίμησε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα.

Σύμφωνα με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης για να μοιραστούν δικαιότερα τα βάρη.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων, για να αντιστραφούν οι αδικίες. «Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές» υπογράμμισε και έκανε λόγο για μία απόφαση που θα τον βαραίνει σε όλη του τη ζωή

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε. Πάντα προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε. Τη Δευτέρα το πρωί στις 9:30 ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό. Ξέρω όμως ότι κάναμε κάτι που δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή».

Επιπλέον μίλησε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Δεν λέμε ότι το σωστό είναι από την μία μεριά και το λάθος από την άλλη μεριά. Αλλά να διαφέρουν με πολιτικό τρόπο οι έξυπνοι άνθρωποι και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτή είναι μία καλή συμφωνία».

«Στην επιτροπή τελείωσα τον λόγο μου με μία αναφορά στον Τσου Εν Λάι όταν τον ρώτησαν για την γαλλική επανάσταση είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να την κρίνουμε. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι και εγώ γι’ αυτή την συμφωνία. Όλη η Ευρώπη συζητά την Ελλάδα, το νόημα του δημοψηφίσματος, το νόημα αυτής της συμφωνίας» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε: «Να ξέρετε ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και θα είναι για τα ερωτήματα που έχει θέσει η δική μας κυβέρνηση. Θα δοκιμαστεί εάν αυτή η Ευρώπη μπορεί να σεβαστεί τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό την διαφορετικότητα».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...