Ευνοϊκό κλίμα φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί διακομματικά όσον αφορά την επίμαχη διάταξη για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα την υπόθεση της δαπάνης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών του (1996-2000 και 2000-2002).

Η διάταξη, που δεν συμπεριλαμβανόταν στο κατατεθέν κείμενο του νομοσχεδίου για την έρευνα, ήρθε προς ψήφιση από τους πανεπιστημιακούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες απολαμβάνει τη στήριξη των ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, όπως και τη σιωπηλή ανοχή της Ν.Δ.

Την ερχόμενη Πέμπτη, πριν ξεκινήσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με κάποιους εξ όσων τους καταλογίζονται ευθύνες για την υπόθεση. Στη συνάντηση θα εκπροσωπηθεί το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, αλλά και το προεδρείο της Συνόδου των Ερευνητικών Κέντρων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ίδιο ευνοϊκό κλίμα διακομματικά φαίνεται πως απολαμβάνει και η τροπολογία για την αλλαγή της διαδικασίας εκλογής καθηγητών, που αποτελεί ουσιαστικά επαναφορά της πρότασης Μ. Γιαννάκου. Πρόκειται για τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το εκλεκτορικό σώμα διευρύνεται σε 15μελές και η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος. Προβλέπεται ακόμη η ύπαρξη εισηγητικής επιτροπής και η σύνταξη από αυτήν εισηγητικής έκθεσης, ώστε να υποβοηθείται το σώμα στην κρίση του.

Μ.ΚΩ.

avgi.gr