17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ευρεία Επιτροπή σωτηρίας των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα

Ημερομηνία:

Είναι εξοργιστική και απαράδεκτη η σιωπή, η υπεκφυγή, η υποκρισία ορισμένων που με την στάση τους επιτρέπουν να γίνονται απίστευτα πράγματα σε βάρος των Χανίων. Είναι αυτοί που έπρεπε πρώτοι να υψώσουν το ανάστημά τους, να σφίξουν τη γροθιά τους και να απαιτήσουν όχι μόνο να σταματήσει η εκληματική για το μέλλον του Νομού Χανίων απόγυμνωσή του αλλά και να επανασυσταθούν βασικές υπηρεσίες που χωρίς αυτές είναι περιττό και υποκριτικό να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας.

Δυστυχώς οι άνθρωποι αρέσκονται στα γνωστά τερτίπια με τις γνωστές μεθόδους που διχάζουν και αφήνουν ανενόχλητες τις δυνάμεις που μεθοδευμένα εδώ και χρόνια έφεραν την άλλοτε πρωτεύουσα του νησιού στα σημερινά επίπεδα αποψίλωσης.

Κατάντησε αυτός ο ιστορικός αγωνιστικός και πρωτοπόρος νομός σ’ έναν τόπο όπου «ασκούνται ξένοι και ντόπιοι φαντάροι»… Χώρος όπου κατοικοεδρεύουν οι μεγαλύτερες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις της Μεσογείου! Δίπλα – δίπλα και σε άμεση εξάρτηση (μπέρδεμα) με τις δύο βασικές πύλες εισόδου της ανάπτυξής μας. Το μεγαλύτερο φυσικό Λιμάνι της Μεσογείου έχει πορτιέρη βάση ναυτική όπου ελλιμενίζονται πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και κάθε είδους πλεούμενο του θανάτου.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τον αερολιμένα που φέρει το όνομα του ήρωα των κρητικών επαναστάσεων Γιάννη Δασκαλογιάννη. Βάση αεροπορική με τελευταίου τύπου μεσα ηλεκτρονικής και όχι μόνο παρακολούθησης. Γι’ αυτούς τους λόγους ο νομός Χανίων τόσα χρόνια ΦΡΕΝΑΡΕΤΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΕΙ παρά τον αγώνα και την προσπάθεια του λαού και των φορέων του για τη δημιουργία συνθηκών μιας υγιούς ανάπτυξης. Τέτοιας που να μας βγάζει από την στόχευση να γίνει ο νομός εξάρτημα της έντονης στρατιωτικοπολεμικής παρουσίας στην περιοχή.

Από αυτή την κατάσταση αγωνίζεται με επιτυχία τελευταία ο Νομός με την άξια και ικανή από ότι φαίνεται νέα ηγεσία του, ανοίγει επιτυχώς, ξετυλίγει τις δυνατότητες μιας δυναμικής ανάπτυξης. Όμως τα εμπόδια είναι εδώ και κάποιοι μεθοδεύουν νέα πισωγυρίσματα…. 3ος γύρος λεηλασίας των «Δημοκρατικών Χανιών» κατά τον Παναγιώτη Κλάδο.

Η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες που έχουν μείνει κάνουν φτερά για να εγκατασταθούν στο Ηράκλειο. Χωρίς καμμία αντιλογία για τα θλιβερά για την προοπτική του τόπου γεγονότα. Ούτε το Εφετείο, ούτε το Στρατολογικό Γραφείο, ούτε το Κομβικό Κέντρο των ΕΛΤΑ και η συγχώνευση των γραφείων των ΕΛΤΑ Χανίων στην Περίδου, ούτε το κλείσιμο της Μονάδας Νεογνών, ούτε η μη λειτουργία της Ογκολογικής, ούτε η μεταφορά των ιερών και οσίων μας:

–         Περιοχή Τάφων Βενιζέλων

–         Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς

…στην ευθύνη της Περιφέρειας.

Ούτε το επερχόμενο λουκέτο των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων.

Βασική αιτιολογία για το Εφετείο η εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών (να μην ταλαιπωρούνται, όταν η ταλαιπωρία των Χανιωτών και όχι μόνο είναι για όλα και για όλους). Το κόστος όμως τεράστιο για την απονομή της Δικαιοσύνης. Τελικά, έτσι κι’ αλλοιώς όλα οδεύουν στο Ηράκλειο και ο μεγάλος χαμένος είναι τα Χανιά. Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν τα Χανιά διέθεταν μαζικό κίνημα συντονισμού και ενιαίας δράσης.

Τρεις τουλάχιστον φορές αναδείχτηκαν από εκπροσώπους των φορέων του τόπου επιτροπές αγώνα και τις τρεις φορές αυτοδιαλύθηκαν. Γιατί ήταν ΕΜΠΟΔΙΟ στο να συμβούν όσα συμβαίνουν. Γιατί κάποιοι δεν θα μπορούσαν επ’ ουδενί να τηρούν την ερμαφρόδιτη στάση που ακολουθούν. Αυτοί αποδυνάμωσαν τις προσπάθειες συντονισμού του νομού. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ; «Ο κόμπος έφτασε στο κτένι»!

Η αυτό-οργανώνουμε την κοινωνία μας ή αφηνόμαστε στον ευτελισμό της περιθωριοποίησης. Οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποί μας δεν είναι για αυτά… Δεν μπορούν από τη φύση τους… να αντισταθούν αποτελεσματικά. Χρειάζεται και ας έχουν καλές προθέσεις, ένα «ΑΝΤΙΚΟΥΜΠΙ»… Αυτό το ρόλο θα παίξει μια Ευρεία Επιτροπή Εκπροσώπων Φορέων και Προσωπικοτήτων που πρέπει άμεσα να συσταθεί και να εκλέξει συντονιστικό όργανο αγώνα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Επιτροπή Αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και ήδη βάσει των πληροφοριών υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και προθυμία συμμετοχής. Άλλωστε η αγανάκτηση έχει κορυφωθεί και δεν πάει άλλο! Ενωμένοι πάνω στο κοινό πρόβλημα και για την υπεράσπιση των δικαίων του τόπου και για την αξιοπρέπειά μας, πρέπει από κοινού να ιδρύσομε με σύνεση και αγωνιστικότητα ασυμβίβαστη έως ότου εξασφαλιστούν οι όροι για την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ανάπτυξη της Κρήτης.

"google ad"

Χωρίς αυτούς τους όρους δεν πρόκειται να γνωρίζουμε συνθήκες αληθινής προόδου. Η Κρήτη μας χρειάζεται όλους σε μια ισορροπημένη δράση συνεργασίας. Ο κλήρος έπεσε πάλι στους Χανιώτες για τους νέους αγώνες που αξιώνουν οι καιροί.

Τα Χανιά της πρωτοπορίας είναι εδώ. Και χθες και σήμερα και αύριο. Είναι η μοίρα, η ευθύνη μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ