15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ημερομηνία:

Ευρεία σύσκεψη για τη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει η πόλη των Χανίων αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30/3/2015, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γ. Μαργαρώνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τάκης Ζερβουδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Γ. Τραχαλάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν τα σημεία, που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα, όπως η βελτίωση του κυκλοφοριακού και των πινακίδων σήμανσης, η καθαριότητα, η εικόνα, που παρουσιάζουν τα μνημεία της πόλης, η βελτίωση της αστυνόμευσης, η ορθολογική χρήση των κοινόχρηστων χώρων, οι πεζοδρομήσεις, κ.α.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα δίδεται στην αναπαλαίωση του εμβληματικού και ιστορικής σημασίας κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι ήδη έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα και σχετικό τεχνικό δελτίο, προκειμένου να εγκριθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών και να αρθεί η ετοιμορροπία του κτηρίου. Παράλληλα, ωστόσο, έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και στη λειτουργία των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής βρίσκεται το ζήτημα του κυκλοφοριακού αλλά και της καθαριότητας, της χωροθέτησης της στάθμευσης για τα ιδιωτικά και δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα, και πολλά άλλα ζητήματα, που έχουν ως στόχο την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...