16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ευρωβαρόμετρο: Ποιες χώρες βλέπουν με καλό και ποιες με κακό μάτι το ευρώ

Ημερομηνία:

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και… ανατρεπτικά στοιχεία περιλαμβάνει το τελευταίο ευρωβαρόμετρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης, η χώρα μας έχει το… έβδομο μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής του κοινού νομίσματος! Δηλαδή το 65% θεωρεί πως το ευρώ ωφελεί την Ελλάδα, παρά τα τρία μνημόνια και τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιό τους.

Ο μέσος όρος της ευρωζώνης για αυτό το ερώτημα ανέρχεται στο 61%. Τη μεγαλύτερη αποδοχή έχει το ευρώ στο Λουξεμβούργο με 79%, ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία με 75%, ηΓερμανία με 70%, η Εσθονία και η Σλοβακία με 67% αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Ιταλία είναι η χώρα της οποίας οι πολίτες απορρίπτουν σε μεγαλύτερο ποσοστό το κοινό νόμισμα. Το 41% λέει «όχι» στο ευρώ, το 8% δεν μπορεί να αποφασίσει και το 49% το αποδέχεται. Αλλά και οι πολίτες της Κύπρου δεν φαίνεται να έχουν την καλύτερη γνώμη για το ευρώ: Ναι μεν το 50% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά ένα 40% – ποσοστό διόλου αμελητέο- την απορρίπτει.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ