15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ευρωομάδα της Αριστεράς: «Τώρα είναι η ώρα για διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση για μια νέα Ελληνική ανάπτυξη»

Ημερομηνία:

«Περισσότερη πίεση στον Ελληνικό λαό θα είναι αντιπαραγωγική και καταστροφική, με σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα και την ΕΕ, σε κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό επίπεδο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE-NGL, εν όψει του αυριανού Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE-NGL, εν όψει του αυριανού Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η GUE / NGL ζητά από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη να διαπραγματευθούν με καλή πίστη με την πρόσφατα εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα βελτιώσουν τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στον δημόσιο τομέα, την ενίσχυση μιας υγιούς οικονομίας και των επενδύσεων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ανεργίας και να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία.

Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των εταίρων της και όχι της Τρόικας.

Από τις ελληνικές εκλογές, όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν ελεύθερα να φύγουν από την καταστροφική λιτότητα, η νέα Ελληνική Κυβέρνηση έχει επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση να συζητήσει ανοιχτά όλες τις δυνατότητες και λύσεις για το χρέος της και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να επιταχύνει τις ουσιώδεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς,η οποία για δεκαετίες, έχει υποβάλλει τον ελληνικό λαό σε αφόρητη οικονομική συμπίεση, κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.

Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει χώρο και χρόνο στην νέα Ελληνική Κυβέρνηση για να πετύχει. Περισσότερη πίεση στον Ελληνικό λαό θα είναι αντιπαραγωγική και καταστροφικήμε σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα και την ΕΕ, σε κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Τώρα είναι η ώρα για διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση για μια νέα Ελληνική ανάπτυξη και προώθηση της πολιτικής που βασίζεται σε μια υγιή οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...