17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Ευρω-Μεσογειακή Συνεργασία στην Αειφόρο Γεωργία και την Επισιτιστική Ασφάλεια» – Συνέδριο στο ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης και η Ένωση Ευρωπαίων Αγροτο-οικονομολόγων (European Association of Agricultural Economists – EAAE) συνδιοργανώνουν το 158ο Συνέδριο με θέμα: «Ευρω-Μεσογειακή Συνεργασία στην Αειφόρο Γεωργία και την Επισιτιστική Ασφάλεια:

Πολιτικές, Βιωσιμότητα, Marketing και Εμπόριο». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 08 και 09 Σεπτέμβριου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ερευνητές από τους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων να συζητήσουν για μεθοδολογικά και εμπειρικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των Ευρω-μεσογειακών χωρών σε θέματα όπως η πολιτική τροφίμων, το εμπόριο και το μάρκετινγκ.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί επίσης σε θέματα σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια και τη γεωργία στη Μεσόγειο και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα. Οι μεθοδολογικές, εμπειρικές, καθώς και θεωρητικές εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη ανάλυση των πιο πάνω θεμάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία μιας ατζέντας με τις απαραίτητες ενέργειες και ρυθμιστικά μέτρα για την ενίσχυση των βιώσιμων συστημάτων και της επισιτιστικής ασφάλειας στη λεκάνη της Μεσογείου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες, οικονομολόγοι, αγροτικοί και περιβαλλοντικοί οικονομολόγοι, αναλυτές πολιτικής, κλπ, από 15  διαφορετικές χώρες.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 στην αίθουσα Αριστοτέλης του Συνεδριακού Κέντρου του ΜΑΙΧ.
Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...