17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ευτ. Δαμιανάκης: Προτεραιότητες ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός

Ημερομηνία:

«Η άμεση αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών αποτελούν προτεραιότητες για τη Δημοτική μας Κίνηση», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» Ευτύχης Δαμιανάκης σε συναντήσεις του με εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες ώστε ο πολιτισμός και ο αθλητισμός -και συνακόλουθα οι δραστηριότητες τους- να αποτελούν για όλους τους κατοίκους, και ιδιαίτερα για τους νέους, κομμάτι της καθημερινότητας τους. Αυτό είναι το μεγάλο “στοίχημα” για τη Δημοτική μας Κίνηση και αυτό θα επιδιώξουμε, μέσα από την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και την αποκέντρωση των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Γιατί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας του Δήμου Χανίων, που όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε», επισημαίνει ο κ. Δαμιανάκης.

Οι προτάσεις και προτεραιότητες της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», σύμφωνα με τον ίδιο, για την επόμενη μέρα στον Δήμο Χανίων είναι οι εξής:

► ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με όλους τους συναρμόδιους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (Πολυτεχνείο Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ.ά.) προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα της αποπεράτωσης και λειτουργίας του κλειστού Κολυμβητηρίου και του Ποδηλατοδρομίου στην περιοχή του Ακρωτήριου.

► διασφάλιση, με τα αναγκαία μέσα και πόρους, της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των υφιστάμενων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου Χανίων.

► εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης, με τη συνεργασία των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας.

► στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε κατάλληλο χώρο που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της και θα αναδεικνύει τις πλούσιες συλλογές της, καθώς και εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

► στήριξη των προσπαθειών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της Αρχαίας Απτέρας, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Δυτικής Κρήτης.

► αναβάθμιση της λειτουργίας των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου και προμήθεια νέας κινητής βιβλιοθήκης για την κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας.

► υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Κρήτης και ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής θεατρικής έκφρασης και δημιουργίας.

► ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως είναι το γυμναστήριο Κλαδισού, το γυμναστήριο της παλιάς Ηλεκτρικής, το γυμναστήριο στο Καμπάνι Ακρωτηρίου και το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, με κάλυψη της αναγκαίας δαπάνης από ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

► ανακατασκευή όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων (γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης, κ.λπ.) που χρήζουν αναβάθμισης.

► αναβάθμιση και αξιοποίηση των κλειστών σχολικών γυμναστήριων για την άθληση των δημοτών, ανοίγοντάς τα προς την τοπική κοινωνία κατά τις απογευματινές ώρες.

► επέκταση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες άθλησης όλου του πληθυσμού (γυναίκες, ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά), σε κάθε περιοχή του Δήμου.

"google ad"

► ενδυνάμωση του θεσμού του εργασιακού αθλητισμού, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

► ενοποίηση του κανονιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου μας, έτσι ώστε να σταματήσει να υπάρχει κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης συντονισμού και λειτουργίας των υποδομών σε διαφορετικά νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες εντός του Δήμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ