16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ευ. Τσακαλώτος: Η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από τη Βουλή – «Αρκετά με τη διαστρέβλωση»

Ημερομηνία:

«Το πολιτικό μας σύστημα δεν αντέχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι έκανε η ΝΔ και να εφαρμόσει άλλα από αυτά που έλεγε. Νομίζουμε ότι θα βγει συμφωνία την Τρίτη, είναι πολύ μεγάλο το κόστος για την Ευρώπη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης – Απόπειρα διαστρέβλωσης των λεγομένων του κατήγγειλε στο twitter

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  τόνισε ότι η πρόταση των θεσμών (και όχι της κυβέρνησης, όπως αφήνουν να εννοηθεί δημοσιεύματα σε ΜΜΕ) δεν θα περνούσε από τη Βουλή και προκρίθηκε η επιλογή του δημοψηφίσματος από αυτή των εκλογών.

O Ευ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του:

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα (στο βίντεο από το 07:50 μέχρι το 10:00):

«Όταν έχουμε ένα πακέτο που δεν βγαίνει πρακτικά, είχαμε επιλογή να έρθει στη Βουλή και να μην περάσει, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση θα περνούσε, όχι γιατί είναι κολλημένοι οι ΣΥΡΙΖαίοι αλλά γιατί δεν βγαίνει. Θα είχαμε σε 3 εβδομάδες εκλογές που θα ήταν δύσκολη διαχειρίσιμη (σαν κατάσταση). Είχαμε την επιλογή να πάμε σε δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός».

Ενδεικτικά, η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ παρουσίασε τη συνέντευξη ως εξής:

Στην παραδοχή ότι η διαπραγμάτευση ουσιαστικά απέτυχε, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και προκρίθηκε η επιλογή του δημοψηφίσματος από αυτή των εκλογών.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης, από το ΑΠΕ – ΜΠΕ:

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι το «πακέτο» με τους δανειστές δεν «έβγαινε» ούτε δημιουργούσε «το σοκ αισιοδοξίας στην οικονομία» αφού δεν έδινε άμεση λύση στο χρέος και παρέπεμπε για την επίλυσή του τον Οκτώβριο και εφόσον είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα. Γι’ αυτό, όπως εξήγησε,  δεν υπήρξε συμφωνία. Αν δεν αποφασιζόταν το δημοψήφισμα, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος «θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» αλλά η διάρκεια των τριών εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου εκρίθη ότι δεν συμβάλλει στην οικονομία.

Ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας ανέφερε πως υπήρξε αποτυχία στην διαπραγμάτευση και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το «όχι» για να επιτευχθεί καλύτερη λύση. Όπως υποστήριξε, υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το «όχι» και σημείωσε πως «όποιος ψηφίζει “ναι” σημαίνει ότι ψηφίζει υπέρ του να συνεχιστεί το πρόγραμμα που δεν βγαίνει». Πάντως, τόνισε, ότι εάν βγει «ναι» τότε «θα πρέπει να έλθει μία πολιτική λύση που να μπορεί να εφαρμόσει αυτήν τη γραμμή». Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα πεντασέλιδο στην κυβέρνηση».

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...