15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εώς τις 20 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο “Φεστιβάλ της Άμμου” στην παραλία του Άι Γιάννη στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Πόσοι κόκκοι άμμου χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα νησί; Αν ο καθένας μας βάλει από μερικούς κόκκους άμμου μπορούμε να φτιάξουμε μαζί ένα νησί δικό μας; Κι αν αντί για κόκκους άμμου βάλουμε λέξεις, τι είδους νησί θα είναι αυτό που θα φτιάξουμε; Φέρε τις λέξεις σου στο Φεστιβάλ της Άμμου και θα δούμε. 24 και 25 Ιουλίου στη Γαύδο.

Αυτό σημειώνουν οι διοργανωτές της πρώτης συνάντησης ποιητών και συγγραφέων, το διήμερο 24, 25 Ιουλίου στη Γαύδο στο “Φεστιβάλ της Άμμου”, όπως ονομάστηκε.

Σε σχετική ανακοίνωση ενημερώνουν ότι οι προθεσμίες για συμμετοχή είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου, οπότε όποιος επιθυμεί να συμμετέχει πρέπει να βιαστεί.

Σε ποιους απευθύνεται το φεστιβάλ:

Αν είστε ποιητής, αν γράφετε διηγήματα, αν έχετε εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο σας μυθιστόρημα, αν γράφετε αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει γι’ αυτή σας την παράξενη συνήθεια, αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο «φεστιβάλ της άμμου», δηλώστε συμμετοχή, γράψτε ένα κείμενο και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο του 2015.

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την περιπέτεια της γραφής, να συμμετάσχετε σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπάμε και να φτιάξουμε μαζί το πρώτο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία του Άη Γιάννη, στην πιο όμορφη παραλία της Γαύδου και δεν θα σας κοστίσει απολύτως τίποτε πέρα από τα εισιτήρια του ταξιδιού σας εκεί και την διατροφή σας βέβαια, αρκεί να …αντέχετε τη διαμονή σε σκηνές στην άμμο.

Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με τη U-horn multimedia διοργανώνουν το πρώτο αυτοσχέδιο φεστιβάλ γραφής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Δηλώστε συμμετοχή με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr

Στείλτε το κείμενό σας μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο blog του φεστιβάλ

ammosss

Ποιοι είναι οι διοργανωτές

EYELANDS

"google ad"

Το eyelands είναι μια ιστοσελίδα για την τέχνη και τη ζωή στην πόλη.

Η ομάδα μας αποτελείται από άτομα που ασχολούνται εδώ και χρόνια, ο καθένας στον τομέα του, με τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τη μουσική, αλλά μαζί μας ταξιδεύουν νέοι άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο γράψιμο. Δεν έχουμε ανάμεσά μας «ειδικούς» με την απόλυτη γνώση και τα παρόμοια. Μιλάμε απλά και λέμε αυτό που νιώθουμε και αυτό που πιστεύουμε κάθε φορά. Δεν έχουμε ανάμεσά μας «κριτικούς». Μερικούς κρητικούς μόνο, αλλά και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για την τέχνη της ζωής και η απέχθειά μας σε οποιοδήποτε σύστημα προώθησης καλλιτεχνικών προϊόντων με στόχο το κέρδος. Δεν ανήκουμε σε καμία επιχείρηση, συγκρότημα, καλλιτεχνικό κύκλωμα, και δεν προωθούμε με τα γραπτά μας καμία γκρίζα ή μαύρη ή ροζ διαφήμιση.

Το eyelands δεν προσφέρει πληροφορίες και οδηγίες κατανάλωσης της τέχνης, προσφέρει την άποψη του καθενός από εμάς ξεχωριστά – που φυσικά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εκφράζει τις απόψεις και των άλλων. Είναι μια ζωντανή σελίδα που προσφέρει τη δική της αλήθεια για την τέχνη, τη ζωή και την τέχνη της ζωής.

Το eyelands δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010. Ήταν η συνέχεια του λογοτεχνικού περιοδικού Fortezza που έπειτα από ένα χρόνο ζωής αναχώρησε για τον παράδεισο των περιοδικών. Ήταν ένα καλό περιοδικό που γεννήθηκε από τους σωστούς ανθρώπους αλλά σε λάθος χρόνο και σε ελαφρώς λάθος τόπο.

Προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά με μια διαδικτυακή έκδοση. Μπήκαμε στον πέμπτο χρόνο και – σε αριθμούς- αυτό μεταφράζεται σε 1700 κείμενα, πάντα με άποψη. Δεν ανεβάζουμε ποτέ κάτι που δεν πιστεύουμε ότι αξίζει να το διαβάσετε, να το δείτε ή να το παρακολουθήσετε. Το eyelands δεν έχει διαφημίσεις και δεν διαφημίζει άμεσα ή έμμεσα ο,τιδήποτε. Προβάλλει αυτά που μας αρέσουν και πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να γίνουν γνωστά. Δεκάδες νέοι άνθρωποι έχουν βρει έναν χώρο όπου για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε ένα ποίημα ή διήγημά τους. Είναι ανοιχτός ο πέμπτος διεθνή διαγωνισμό διηγήματος, το φθινόπωρο θα ξεκινήσει ο τρίτος σύντομου διηγήματος, και στο μεταξύ έχουμε διοργανώσει διαγωνισμούς σχεδόν για ό,τι μπορεί να γράψει άνθρωπος, ανάμεσά τους ποίησης, χρονογραφήματος, θεατρικού έργου, σεναρίου.

Από το 2013 κάποιοι από εμάς πραγματοποίησαν ένα ακόμη όνειρο, τη δημιουργία της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Παράξενες Μέρες. Έτσι τώρα, τα βιβλία του eyelands και τα βιβλία πολλών νέων (αλλά όχι απαραίτητα) συγγραφέων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο βρήκαν ένα καταφύγιο. Συνεχίζουμε τις παράλληλες πορείες μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τα λογοτεχνικά κείμενα ασχοληθήκαμε και με την ζωή στην πόλη, αφιερώσαμε χώρο σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, εναλλακτικά στέκια, συναντήσαμε απεργούς, κοινωνικούς αγωνιστές, τους εξεγερμένους στην Κερατέα, διαδηλωτές σε πλατείες, δώσαμε «φωνή» σε μετανάστες, φιλοζωικές οργανώσεις, συλλογικές κουζίνες, και συμμετείχαμε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Προσπαθήσαμε να δώσουμε χώρο σε κάθε είδους διαφορετική άποψη και παραμείναμε ένα μικρό νησί ουτοπίας μέσα στη θάλασσα του διαδικτύου. Και θυμόμαστε συχνά τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη:

“Mα πώς περπατάς επί των κυμάτων;” ρώτησα.
“Eχασα τον δρόμο” μου λέει.

Αυτό είναι το eyelands. Ένα νησί γι’ αυτούς που έχασαν το δρόμο!

Παράξενες Μέρες

Είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις.

Παρουσιάζουμε βιβλία συγγραφέων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ακόμη εκδίδουμε βιβλία συγγραφέων από το εξωτερικό μεταφρασμένα στα ελληνικά ή απευθείας στη γλώσσα τους, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα τους.

Οι Παράξενες Μέρες επικοινωνούν κατευθείαν με τους συγγραφείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς τη μεσολάβηση άλλων εκδοτικών οίκων, πρακτόρων ή οποιουδήποτε είδους μεσαζόντων. Δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση οικονομική επιβάρυνση από τους συγγραφείς και αποδίδουν τα ίδια ποσοστά δικαιωμάτων επί των πωλήσεων σε όλους τους συγγραφείς. Με ψηφιακές εκδόσεις σε μικρό τιράζ εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος σε όλα τα βιβλία τους με ανώτερη τιμή τα 12 ευρώ.

Στη σειρά Παράξενες Μέρες –συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων από νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος που διοργανώνουμε. Παράλληλα ξεκινήσαμε από το 2014 το πρώτο Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής στο οποίο συμμετέχουν δωρεάν 20 νέοι συγγραφείς με στόχο την έκδοση συλλογικού βιβλίου.

Στη σειρά βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα.

Τα βιβλία μας διανέμονται κυρίως από το διαδίκτυο αλλά και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, συνεταιριστικά βιβλιοπωλεία και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Κάποιες από τις εκδόσεις μας διατίθενται σε μορφή kindle από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο amazon.com και e-book από την διαδικτυακή πλατφόρμα smashwords.com
Οι Παράξενες Μέρες είναι

Ένα καινούργιο σπίτι για τα βιβλία που ανοίγει σε μια παράξενη εποχή

Ένα καταφύγιο για τους νέους συγγραφείς

Ένα βλέμμα σ’ αυτό που συμβαίνει εκεί έξω, τώρα.

Ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος ανοιχτός στα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό. Ελληνικός επειδή ξεκινάμε από εδώ, αναζητώντας τους συγγραφείς που θα εκφράσουν με τα βιβλία τους τις Παράξενες Μέρες που ζούμε σήμερα. Το εκδοτικό μας βλέμμα όμως αγκαλιάζει όλο τον κόσμο αποκλείοντας μόνο κείμενα με περιεχόμενο που είναι προσβλητικό, πορνογραφικό, προπαγανδιστικό, ρατσιστικό ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο τις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Μια συνεργατική προσπάθεια αλληλεγγύης, ένα μικρό φως αντίστασης στα σκοτάδια που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση – εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο, 74100

τηλ.: 2831503835 & 2831054166, 6976694974 και 6973978315

email: info@paraxenesmeres.gr

www.paraxenesmeres.gr

www.strangedaysbooks.gr

www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS

http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ