22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Άνεργος οικοδόμος δεν θα πληρώσει κανένα Ευρώ στις Τράπεζες

Ημερομηνία:

Σε απόγνωση από τα χρέη είχε έλθει άνεργος οικοδόμος 42 ετών από τον Δήμο του Πλατανιά στα Χανιά, διευζευγμένος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών ο οποίος πλέον βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ύστερα από την υπαρ.227/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ουσίας δικαίωση δανειολήπτη, ο οποίος αφού έκανε την εξωδικαστική διαδικασία με την μέριμνα και τις οδηγίες του Οικονομοτεχνικού τμήματος της ΄Ενωσης, (όμως η προσπάθεια αυτή δεν πέτυχε , καθώς οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές από τις πιστώτριες Τράπεζες)

Επί του ιστορικού της υπόθεσης και πάντα βάσει της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης,

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είναι χρεωμένος σε τρεις Τράπεζες συνολικού ύψους 27.698,40 ευρώ, και τα τρία χρέη υπήρξαν από πίστωση σε καταναλωτικά δάνεια, (ανέγγυα).

Ο 42χρονος όντας άνεργος στερείται οποιασδήποτε πηγής εισοδήματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος του.

Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: το 25% εξαδιαιρέτου ισόγειας κατοικίας το οποίο αιτεί ως μη ρευστοποίησιμο καθώς προβάλλεται ως πρώτη κατοικία ενώ διαθέτει ακόμα υπό την κατοχή του ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, όρισε :

1)Μηδενικές καταβολές στην παρούσα φάση και συχρόνως όρισε ένα χρόνο μετά (η 7-03-2014) να επαναξεταστεί η υπόθεση

2)Εξαίρεση από την εκποίηση του 25% την κύρια κατοικία

3)Περίοδο χάριτος δύο χρόνια για πληρωμή δόσεων για την διάσωση της κατοικίας η οποία προσδιορίζεται σε 123,95 Ευρώ χ144 μηνιαίες δόσεις δηλ. σε 12 χρ’ονια ,ζητώντας να πληρωθεί σε ολόκληρο το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. μέχρι του ποσού των 17.850 ευρώ

Η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση για την αποφαση ενω ευχαριστεί μέλη της Ένωσης που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες και συμβουλές σε υπερχρεωμένους πολίτες.

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ