21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δεν μπαίνουμε στον “Τειρεσία ” για ακάλυπτες επιταγές , έως 5000 Ευρώ

Ημερομηνία:

“Ασπιρίνη” χαρακτήρισε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε σχετική ανακοίνωσή της,   την  πρόσφατη  απόφαση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, όπου τροποποιούνται τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών, από εκδότες  “ακάλυπτων επιταγών”,  που έχουν αναγγελθεί στον ΤΕΙΡΕΣΊΑ.για  χιλιάδες  καταναλωτές , επαγγελματίες , εμπόρους  και βιοτέχνες, Σύμφωνα λοιπόν με τη  ανακοίνωση  της ΄Ενωσης, και επί του περιεχομένου της  νέας απόφασης, μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου των επιταγών  από 12 σε 6 μήνες.  , αφήνει εκτός μαύρης λίστας  ( ΤΕΙΡΕΣΊΑ.)για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών μέχρι  των 5.000 ευρώ

Τι ίσχυε πριν την απόφαση

 Οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους 1.000 ευρώ (αθροιστικά σε διάστημα 12 μηνών) στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες.
Το μέτρο αυτό δημιουργούσε “έμφραγμα” στην αγορά , με αποτέλεσμα λόγω της μειωμένης ρευστότητας , οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παρουσιάζουν αδυναμία κινητικότητας πληρωμής των υποχρεώσεων τους, και να μη μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά, με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να έχουν μείνει πίσω οικονομικά με αφάνταστες υποχρεώσεις τόσο προς την Εφορία , προμηθευτές, ΔΕΗ, ασφαλιστικά Ταμεία.
Επανειλημμένα  το προ ισχύον μέτρο από τις δυνάμεις τις αγοράς είχε κριθεί  ότι δεν βοηθούσε την αγορά,  αφού μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων το 52% αυτών ήταν στη «μαύρη λίστα»  στον ΤΕΙΡΕΣΊΑ. για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ. Έτσι περισσότεροι από 14.000 βγαίνουν από τον ΤΕΙΡΕΣΊΑ άμεσα.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει αυτή την απόφαση, κρίνεται  ότι  βρίσκεται σε θετική πορεία, θεωρείται  ” μικρό λιθαράκι “προς την αποζητούμενη κινητικότητα της αγοράς, θεμέλιο προς την Ανάπτυξη ΄της Χώρας μας, που όλοι ευχόμαστε και αποζητά με, Όμως, ας τα πούμε καθαρά τα πράγματα  το όριο των 5.000 Ευρώ για  να μη μπω  στην «μαύρη λίστα»  στον ΤΕΙΡΕΣΊΑ.ή να βγω είναι μία “πινελιά στο κάδρο της χρέωσης για ένα  Επιχειρηματία, καθώς τα κόστη της λειτουργικότητας μιας επιχείρησης είναι υψηλά, δεν θεωρείται μέτρο ουσίας ανακούφισης για την ίδια την αγορά, το όριο θάπρεπε να ξεκινούσε τουλάχιστον στο ποσό των 10.000. Ευρώ.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...