15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Μηδενικές καταβολές για χήρα άνεργη δανειολήπτρια, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου

Ημερομηνία:

Το χαμόγελο  ξανάνθισε στα χείλη ,της   χήρας δανειολήπτριας,  έπειτα από την με  την υπαρ.6/2013 οριστική  απόφαση  του Ειρηνοδικείου Βάμου.Η εν λόγω δανειολήπτρια  προσέφυγε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αρχές του 2011, για να υπαχθεί, στο νόμο 3859/2010 , για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Κατέθεσε αρχική αίτηση στις 11/07-2011 όπου εκδόθηκε  η με αριθμό 6/31-05-2012 απόφαση ,η οποία έκρινε ότι η δανειολήπτρια  υπάγεται στις ευεργετικές διατάξεις του  Ν.3869/2010, προς τούτο εξαίρεσε την κύρια κατοικία αυτής από ρευστοποίηση ,δεν προσδιόρισε  δόσεις ,καθώς το δικαστήριο διέβλεψε  ότι η δανειολήπτρια πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας(διαταραγμένη ψυχική υγεία) προσδιορίζοντας   νέα δικάσιμο στις 15-04-2013 για επανεξέταση, όπου πλέον έχουμε την δικαίωση της δανειολήπτριας, για μη καταβολή δόσεων  έως στις 10-03-2014 προκειμένου να ελεγχθεί η τυχόν μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης και των εισοδημάτων της.
Η δανειολήπτρια είχε χρέη  σε τέσσερις Τράπεζες,  συνολικού ύψους περίπου 60.000 Ευρώ, όμως ,   η  αδύναμη οικονομική της κατάσταση δεν της έδινε κανένα περιθώριο καταβολής χρέους, καθότι άνεργη  και ανάπηρη.
Το δικαστήριο έκρινε , στις 15-4-2013 όπου συνεδρίασε δημόσια   ότι η κατάσταση της  δανειολήπτριας ,δεν  έχει βελτιωθεί και το ανεπαρκές εισόδημά της δεν της δίνει το δικαίωμα κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η καταναλώτρια “νίκησε ” τις Τράπεζες, καθώς  παρουσιάστηκε, στο δικαστήριο, μόνη της, χωρίς δικηγόρο και βασίστηκε, στις συμβουλές και στο σχέδιο, που της είχαν ετοιμάσει οι νομικοί και οι οικονομολόγοι της Ε.Π.Κ.Κρήτης,Η υπαρ.6/2013.απόφαση,  δημόσια δημοσιεύτηκε στο Βάμο, στις 17-06-2013
Τέλος ,για μια ακόμα φορά θέλουμε να τονίσουμε ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  ότι οι δικαστές κάνουν το έργο τους, πράγμα που καθημερινά το βλέπουμε αφενός στις σημαντικές τους αποφάσεις, μα προπάντων στα βλέμματα των πολιτών και χρέος μας  είναι ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση, ως Κοινωνικός Φορέας συν δρομέας των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών μελών μας και μη να τους ευχαριστήσουμε.-
Συμπερασματικά:Η δανειολήπτρια με την απόφαση ωφελήθηκε,
1)Σώζει το σπίτι της
2)Δεν καταβάλλει καμία δόση

Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ