20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Μπάχαλο με τα ειδοποιητήρια ανασφαλίστων οχημάτων”

Ημερομηνία:

Μεγάλη αναστάτωση, έφεραν στους καταναλωτές τα ειδοποιητήρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με τα παράπονα -καταγγελίες των καταναλωτών, δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στις λίστες της, πράγμα που υποχρέωσε την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να προβεί σε σχετική καθησυχαστική ανακοίνωση.

Η Ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

“Ενημερώνουμε τους  καταναλωτές , ιδιοκτήτες οχημάτων ,που έχουν λάβει  ειδοποιητήρια και που θεωρούν ότι” κακώς ” βρίσκονται στην εν λόγω  λίστα , των ανασφαλίστων οχημάτων, είτε από λάθος των εμπλεκόμενων φορέων ,στην διασταύρωση των στοιχείων , είτε από δική τους υπαιτιότητα, ‘οτι υπάρχει λύση.

α) Εάν  το αυτοκίνητο  τους ήταν σε ακινησία  και δεν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες στη ΔΟΥ, θα πρέπει άμεσα να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την παράδοση των πινακίδων του στη ΔΟΥ, για να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί  ότι ,πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων ,θεωρούν ότι έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία γιατί, ενδεχομένως, μπορεί να βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα ή επειδή  σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν ,λόγω οικονομικής δυσκολίας. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία ,σε κατάσταση ακινησίας θεωρείται ένα όχημα μόνο όταν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες του στη ΔΟΥ.

β)Εάν το  αυτοκίνητο είναι  κατεστραμμένο.

Μπορεί ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί και να μην έχει δηλωθεί στο υπουργείο Μεταφορών .

γ)Λανθασμένα στοιχεία , να έχουν δοθεί, από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Επειδή η διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων  ,έγινε μεταξύ των στοιχείων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ,του υπουργείου Μεταφορών και των ΔΟΥ, υπάρχει πιθανότητα λάθους,στο οποίο θα αιτήσουμε θεραπεί

Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί

α)Την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,  για θεραπεία  των περιπτώσεων που εκ λάθους στην διασταύρωση των στοιχείων ή αμέλειας των ιδιοκτητών ,βρίσκονται στην λίστα

β)Τους καταναλωτές ,αφενός να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι  και σε τυχόν προβληματισμό τους , να επικοινωνούν με τα τηλ. της ΄Ενωσης 2821092306 και 2821092666 επίσης στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου www.hic.gr οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.

Δείτε ΕΔΩ αν το όχημα εμφανίζεται ανασφάλιστο”

"google ad"

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...