19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Νέα νίκη για ηρακλειώτισσα με χρέη πάνω από 300.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Πρώην ελεύθερος επαγγελματίας και έμπορος (επιχείρηση επιδιόρθωσης υποδημάτων – δερματίνων ειδών και εμπόριο) σήμερα άνεργη, ζήτησε να ενταχθεί στο νόμο 3869/2010, και παρα τις ενστάσεις και αιτιάσεις των αντιδίκων πιστωτριών Τραπεζών, όχι μόνο θριαμβευτικά τα κατάφερε, αλλά και ρύθμισε τις οφειλές της, προστατεύοντας κύρια κατοικία, δύο επαγγελματικές στέγες και αγροτεμάχιο. Aυτό προέκυψε με την με ημερ.6.8.2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής.

Αναλυτικά κι επί της ουσίας της υπόθεσης, όπως μας ενημερώνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

Πρόκειται, για δανειολήπτρια από το Ηράκλειο Κρήτης, άνεργη, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας και έμπορος (επιχείρηση επιδιόρθωσης υποδημάτων και δερματίνων ειδών και εμπόριο ) 69 χρονών, έγγαμη, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, (που δεν την βαρύνουν οικονομικά) χρεωμένη σε μία Τράπεζα, με το συνολικό ύψος των οφειλών της να ανέρχεται στο ποσό των 309.791,12 ευρώ.
Το Εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της φθάνει το ποσό των 800 ευρώ, όπως ο ίδια αναφέρει στην υποβληθείσα αίτηση.
Εισόδημα που διαθέτει: Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει, είναι δύο εκμισθώσεις επαγγελματικών στεγών που το συνολικό μίσθωμα φθάνει στα 400 ευρώ. Το υπόλοιπο του κόστους διαβίωσης καλύπτεται από την αναπηρική σύνταξη του συζύγου της.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α)Κύρια κατοικία επιφανείας 135 τ.μ
β)Ακίνητο επαγγελματική στέγη, επιφανείας 76,50 τ.μ
γ) Ακίνητο επαγγελματική στέγη, επιφανείας 46,50 τ.μ
δ)Αγροτεμάχια

Η απώλεια της επιχειρηματικότητας της , λόγω κλεισίματος αυτής (παθητικό εσόδων) η συρρίκνωση των εισοδημάτων της, η γενικότερη οικονομική κρίση, τα αυξημένα έξοδα διαβίωσης, την έκαναν να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να αιτήσει την ένταξή της στο ν.3869/2010, η οποία και έπιτεύχθηκε με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της δικηγόρου Ηρακλείου, συνεργάτιδας της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1,8,2) του νόμου 4161/2013 του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, τα προσκομιζόμενα έγγραφα, όσα προφορικά ανέπτυξαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων κι οσα κατέθεσε χωρίς όρκο η αιτούσα, την εν γένει διαδικασία της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο:

1)Δέχεται την αίτηση,
2) Διατάσσει, τη διατήρηση της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, όπως αυτή περιγράφεται στην αίτηση της.
3)Διατάσσει, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της αιτούσας, έως την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί για το έτος 2021
4) Ορίζει, την καταβολή μηνιαίως του ποσού των 200 ευρώ για τρία έτη (36) μήνες συμμέτρως προς τις απαιτήσεις των πιστωτριών
5) Της χορηγεί περίοδο χάριτος “τριετία”
6) Επιβάλλει ,την καταβολή δόσης των 200 ευρώ μηνιαίως μετά το πέρας της τριετίας , για την διάσωση της κατοικίας μέχρι την εκδίκαση της αίτησης

Συμπερασματικά για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που μέσω της συνεργάτιδας δικηγόρου στο Ηράκλειο επιμελήθηκε την υπόθεση έφθασε σ’αυτή την ευνοϊκή για την δανειολήπτρια έκβαση αυτής, θεωρείται μια θετική απόφαση

Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...