16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Πως θα απαλλαγείτε από τις κλήσεις διαφημιστικού περιεχομένου

Ημερομηνία:

“Βραχνάς” για τους καταναλωτές έχουν γίνει οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό με διαφημιστικό περιεχόμενο σύμφωνα με τις καταγγελίες τους στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Και επειδή το θέμα εκτός του ότι είναι ενοχλητικό, συγχρόνως  είναι και μη νόμιμο, βάσει του άρθρου 11 παρ 2 του ν.3471/2006 η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ενημερώνει του καταναλωτές ότι:

1)Η χρησιμοποίηση αυτομάτων συστημάτων κλήσης ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φάξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδροομείου και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προιόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής δώσει τη συγκατάθεσή του.

2) Στο ίδιο άρθρο, παρ.3  του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι” Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) ,για τους ανωτέρω σκοπούς εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον  φορέα παροχής του , της διάθεσης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις. Ο φορέας,(πάροχος) υποχρεούται να καταχωρίζει “δωρεάν” τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους καταναλωτές που είναι μέλη της αλλά και εκλείνους που δεν είναι, εάν δεν επιθυμούν να λαμβάνουν κλήσεις διαφημιστικού περιεχομένου να απευθυνθούν στον πάροχό τους και να ζητήσουν να συμπεριληφθούν στο μητρώο του  (άρθρο 11 παρ.2 του ν.3471/2006), δηλώνοντας ,”ότι δεν επιθυμώ να λαμβάνω τηλεφωνικές κλήσεις, για απευθείας εμπορική προώθηση “.

Για περισσότερες διευκρινήσεις και καταγγελίες , στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.apa.gr), και στην Ε.Π.Κ.Κρήτης τηλ. 2821092666, 2821092306 και email epkxan@gmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...