16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ” Σημαντικές συμβουλές. προς τους δανειολήπτες, για την ασφαλιστική κάλυψη δανείων, από τις Τράπεζες”

Ημερομηνία:

Επειδή πολλές Τραπεζικές Εταιρείες ,προβαίνουν  “καταχρηστικώς” στην  πώληση  ασφαλιστικού προϊόντος, (ασφάλεια ) στους πελάτες τους (δανειολήπτες), παραπλανώντας τους  ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασφαλιστούν στην προτεινόμενη από αυτές ασφαλιστική  εταιρεία,  η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,εκτιμώντας την ενέργεια αυτή, ως μη νόμιμη και επιτρεπτή, αντιθέτως καταχρηστική , δημιουργώντας σύγχυση  στους καταναλωτές, παραθέτει σχετικές διευκρινήσεις επί του θέματος ,όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Αρχή, με  σχετική εγκύκλιο τηςΣημαντικές διευκρινίσεις 

Με την Εγκύκλιο 462/14-05-2013 της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνονται οι βασικές αρχές που διέπουν την προώθηση προς δανειολήπτες προϊόντων ασφάλισης τα οποία σχετίζονται με χορηγούμενα από τα πιστωτικά ιδρύματα δάνεια.
Ειδικότερα,
Ο δανειολήπτης:

  • Δεν δεσμεύεται από τη δανειακή σύμβαση να ασφαλιστεί στη συνεργαζόμενη με το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστική εταιρία.
  • Μπορεί να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με εταιρία δικής του επιλογής το οποίο αφού πληροί τις καλύψεις της σύμβασης πρέπει να γίνει αμέσως δεκτό από την Τράπεζα.

Οι Τραπεζικές Εταιρείες

  • Απαγορεύεται να παραπέμπουν τον καταναλωτή σε συνεργαζόμενο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
  •   Απαγορεύεται να προβαίνουν σε κάθε μορφής παραπλανητική πώληση δημιουργώντας τη ψευδή εντύπωση πως μόνο το ασφαλιστήριο από το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα  πληροί τις προϋποθέσεις της δανειακής σύμβασης.
  •   Υποχρεούνται να παρέχουν γραπτή προ συμβατική ενημέρωση στο δανειολήπτη και να λαμβάνουν επιβεβαίωση της σχετικής ενημέρωσης.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρητης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...