22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ε.Π.Κ.Κ :Δικαιώθηκε υπερχρεωμένη Νοικοκυρά από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Ημερομηνία:

Ρύθμισε τα χρέη της , πέτυχε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών, αλλά και έσωσε το σπίτι της δανειολήπτρια  νοικοκυρά , χωρίς εισόδημα , μοναδικό της έσοδο είναι  η “κουτσουρεμένη ” σύνταξη από τον σύζυγο της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στα Χανιά, έπειτα από την υπαρ.399/2012, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.
Επί της ουσίας της υπόθεσης:
Βραχνάς για ηλικιωμένο ζευγάρι, είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών, για χρέος της γυναίκας-συζύγου , η οποία δεν εργάζεται ζει και βιώνει από την σύνταξη του συνταξιούχου συζύγου της, ο οποίος όμως συγχρόνως  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών και της παρατεταμένης  ύφεσης  από την οικονομική .κατάσταση της Χώρας, δεν  έχει εργασία.Δηλαδή δεν έχει εισόδημα παρά μόνο από την πενιχρή σύνταξη του συζύγου της.
Πρόκειται για δανειολήπτρια  μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία ζήτησε την συνδρομή και την καθοδήγηση της ΄Ενωσης ,τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία μέσω του Οικονομοτεχικού στελεχιακού δυναμικού της, αλλά και δικαστικά καθοδηγήθηκε με την εξωτερική συνεργάτη δικηγόρο των Χανίων κ.Ράνια Μπουρδάκη, η οποία την στήριξε ψυχολογικά αλλά και ανέλαβε το νομικό μέρος φθάνοντας στο τόσο αίσιο αποτέλεσμα για την δανειολήπτρια.
Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη  σε δύο Τράπεζες  και σε έξι πιστωτικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 34.706,67 Ευρώ.Το δικαστήριο την καλεί  αφού εξαιρεί από την εκποίηση το ακίνητο που αποτελεί την δυνητική κύρια κατοικία της δανειολήπτριας να καταβάλει 30.852 ευρώ ήτοι ποσοστό 84,65%. του χρέους της ,απαλλάσσοντας την από το υπόλοιπο των χρεών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την τόσο σημαντική απόφασή του
α)Ρύθμισε το χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία
β)Εξαίρεσε από την εκποίηση ακίνητο 80τ.μ  με παλαιωμένη οικία 80 τ.μ
γ)Της χορήγησε ε περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκοδης της απόφασης
Κλήθηκε δε για τη διάσωση του ακινήτου της να καταβάλλει επί επτά έτη (84) μήνες χωρίς ανατοκισμό  με μέσω επιτόκιο στεγαστικού δανείου.
¨δ)”Κουρεύεται” και το χρέος  κατά 15,34% ήτοι περίπου 4000 Ευρώ
Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έπειτα από τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Κρήτης, καλεί για μια ακόμα φορά τις Τράπεζες να δεχτούν την “Εξωδικαστική Διαδικασία” των δανειοληπτών, προς αποφυγή και  πλέον εξόδων μα προ πάντων ταλαιπωρίας μέσα στην αναμονή εντός και εκτός  δικαστικών αιθουσών.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ