19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ε, ρε θρασύτης!

Ημερομηνία:

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ξεσάλωσαν ορισμένα εγχώρια μέσα ενημέρωσης με πλούσια παράδοση στον κιτρινισμό και με εξαιρετικές επιδόσεις στη διαπλοκή για τις αμοιβές που εισπράττει ο Γιάνης Βαρουφάκης στις διαλέξεις που τον καλούν να κάνει ιδρύματα και πανεπιστήμια και στις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Το ότι δεν τον «πάνε» είναι γνωστό και είναι φυσικά δικαίωμα τους. Το ότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η δημοφιλία του και εδώ και στο εξωτερικό είναι υψηλή -απόδειξη οι ουρές που σχηματίζονται από πολίτες που περιμένουν καρτερικά για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο- το καταλαβαίνουμε.

Ο Βαρουφάκης ήταν το «κόκκινο πανί» από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Τον στοχοποίησαν για τις απόψεις του, τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του, το ύφος του απέναντι στους πιστωτές, ζητούσαν επιμόνως από τον Τσίπρα να τον αποσύρει από το προσκήνιο και έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν από τη Δικαιοσύνη να τον παραπέμψει για εσχάτη προδοσία, επειδή τάχα επεξεργαζόταν κρυφά σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όμως δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί τον εγκαλούν.

Τι ακριβώς του προσάπτουν; Ότι είναι ακριβός; Ότι δεν κόβει αποδείξεις; Ότι δεν αξίζει τις τιμές που του αποδίδουν; Ότι κοροιδεύει όσους σπεύδουν να τον ακούσουν; Άγνωστο.

Τα μέσα αυτά όμως που ισχυρίζονται ότι ερευνούν σε βάθος τα ζητήματα χωρίς να κάνουν εκπτώσεις και οι φλύαροι δημοσιολόγοι που εκτοξεύουν την ερευνητική γραφίδα τους εναντίον των πάσης φύσεως σκανδάλων και σήμερα λοιδορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών δεν είπαν και δεν έγραψαν ούτε αράδα για τους πρώην επιτρόπους της Κομισιόν, οι οποίοι μετά την αποχώρηση τους από τις Βρυξέλλες, προσελήφθησαν έναντι παχυλών αμοιβών σε τράπεζες και πολυεθνικές και με τη νέα ιδιότητα τους επιδίδονται στο πολύ επικερδές σπορ του lobbying.

Η οφθαλμοφανής διαπλοκή δεν ενοχλεί τους Έλληνες Κλουζώ; Μήπως πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους που εργάζονται σε εταιρείες τις οποίες υποτίθεται ότι έλεγχαν όταν βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης στις Βρυξέλλες;

Τι παραπάνω να πει κανείς απ’ αυτό που έλεγε ο Νίκος Σταυρίδης στα ‘Κίτρινα Γάντια’: «Ε, ρε θρασύτης»!

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...