15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ζήγρας: Τα εκατομμύρια από τις μίζες του Ακη που αγνοούνται βρίσκονται στα χέρια του Σμπώκου

Ημερομηνία:

Αποκαλυπτικός ήταν ο Νίκος Ζήγρας για την υπόθεση με τις μίζες του Aκη Τσοχατζόπουλου. Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού αποκάλυψε ότι τα εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες που ακόμη αγνοούνται, βρίσκονται στα χέρια του καταδικασθέντα Γιάννη Σμπώκου, ενώ για την σιωπή του Τσοχατζόπουλου σχετικά με τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, ο κ. Ζήγρας δηλώνει, στον Alpha,  κατηγορηματικά, ότι αν μιλούσε -όπως τον κάλεσε πολλές φορές στην δίκη ο ίδιος να το κάνει- θα βρισκόταν πολλοί περισσότεροι σήμερα στη φυλακή.

«Τα κλεμμένα είναι πολύ περισσότερα» από τα 55 εκατ. ευρώ που κατά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δόθηκαν ως μίζες στονΑκη Τσοχατζόπουλο για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1, υποστηρίζει ο Νίκος Ζήγρας σε σε συνέντευξή του στην Real, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Οπως αναφέρει, υπάρχουν και άλλες αμαρτωλές συμβάσεις, για τις οποίες φαίνεται να γνωρίζει πολλά και προτίθεται να τα καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Δικαιοσύνη, την οποία, όπως λέει, θα συνεχίσει να βοηθά. Σημειώνει μάλιστα ότι ο Αλης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν μόνο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αλλά και Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική ήταν ο δρόμος προς τον πλούτο».

Πάντως ο ξάδελφος του πρώην υπουργού αναγνώρισε ότι στον Ακη Τσοχατζόπουλο χρωστάει τη ζωή του λέγοντας ότι ανταπέδωσε με το καλύτερο τρόπο όταν του ζητούσε να ομολογήσει και ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό. «Αυτή η συμβουλή που πιστεύω ότι ήταν το πιο πολύτιμο αντίδωρο για να σώσει τα υπολείμματα της αξιοπρέπειάς του και να επιτελέσει το καθήκον του ως πατέρας απέναντι στην Αρετή», καταλήγει και συμβουλεύει τον ξάδελφό του να μην ασκήσει έφεση: «Παρότι πιστεύω ότι δεν θα ζω όταν θα γίνει το Εφετείο, παρότι αισθάνομαι πως ηθικά έχω ανταποδώσει το καλό που μου έκανε, του δίνω μια συμβουλή: να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης».

Πηγή:.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ