23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απάντηση αντίστασης από τον ελληνικό λαό

Ημερομηνία:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει την δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προσήλθε στο Μαξίμου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.

«Το άρθρο ‘ένα ένα τέσσερα’, το άρθρο 120 του σημερινού μας Συντάγματος προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Και ακόμη ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», είπε η Πρόεδρος της Βουλής η οποία τόνισε ότι «Οι μνημονιακοί εκβιασμοί, η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και κατά της Δημοκρατίας. Και την απάντηση αντίστασης καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα».

«Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον λαό που δεν υποτάσσεται, δεν πειθαρχεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε μιαν ιστορική πρωτοβουλία, 41 χρόνια από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, να υλοποιήσει την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στο λαό», είπε η πρόεδρος της Βουλής.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...