25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα | Ζωντανή μετάδοση

Ημερομηνία:

Τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, μπορεί να ζητήσει η Επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με σημερινές της δηλώσεις ενώ προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Χαρακτήρισε τον Πρόεδρο ως «δυστροπούντα», επειδή, όπως είπε δεν παραδίδει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή και έκανε λόγο για «τερτίπια» από την πλευρά του κ. Παυλόπουλου.

Ωστόσο από τα πυρά της κ. Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε ούτε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χθες Δευτέρα είχε γνωστοποιήσει την αποχή της από όλες τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις του Σώματος. «Δεν έχει διαλυθεί ακόμα η Βουλή», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα κατηγόρησε και την εφημερίδα «Αυγή» για σχετικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. Η ίδια κατήγγειλε το δημοσίευμα και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος της είπε «μην τον ζορίζεις». «Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», είπε η πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας και σχόλια, τη σημερινή επιστολή του κ. Στουρνάρα με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση. Η πρόεδρος της Βουλής διάβασε δημοσίευμα των Νέων, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο.

Κατά τα άλλα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί μπορεί να ζητήσει ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...