16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ζωντανά η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

«Το συμβόλαιο που μας κρατούσε ενωμένους ως κοινωνία, αυτή η άρρητη συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, μεταξύ παραγωγής και οικονομίας, έχει σπάσει», τόνισε από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω ταξιδέψει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

Όπου πηγαίνω διαπιστώνω ότι ο κοινωνικός ανελκυστήρας που ανέβασε στο παρελθόν πολλούς από τη φτώχεια στην ευημερία σήμερα έχει βραχυκυκλώσει. Κρατάει χαμηλά τους φτωχούς και κατεβάζει πιο κάτω τη μεσαία τάξη. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.

Και θέλω σήμερα από εδώ να το πω και να το ακούσουν όλοι οι πολίτες:

O κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αλλά θα επισημάνει ότι η καταβολή του θα πηγαίνει στους δήμους, με στόχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει πραγματική θεσμική και οικονομική ανεξαρτησία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίας, γεγονός που, σε συμπόρευση με τη μείωση των εισφορών, θα αυξήσει τις αποδοχές τους κατά τουλάχιστον 20%.

Επίσης, θα ανακοινώσει την κατάργηση των capital controls, ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στη χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...