15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηγουμενίδης: «Ζωτικής σημασίας για την Κρήτη η τελευταία ενίσχυση με 6 επιπλέον νέα ασθενοφόρα»

Ημερομηνία:

Με αφορμή την πρόσφατη ενίσχυση του ΕΚΑΒ με  6 νέα ασθενοφόρα στην Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι βασική μας αρχή ότι το ΕΚΑΒ αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την προνοσοκομειακή φροντίδα και η ενίσχυσή του αποτελεί ζωτικής σημασίας υπόθεση για την κάλυψη των νησιωτικών περιφερειών και των ορεινών περιοχών.

Ειδικά για την Κρήτη, η βασική αυτή αρχή γίνεται πράξη, αφού και η τελευταία ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κρήτη με 6 νέα ασθενοφόρα τα οποία με βάση τον σχεδιασμό θα τοποθετηθούν σε Καβρό, Ανώγεια, Βιάννο, Οροπέδιο Λασιθίου και στις Παλιές Πόλεις Χανίων και Ρεθύμνου έχει χαρακτήρα ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του νησιού.

Έχει σημασία να τονίσουμε σήμερα ότι το ΕΚΑΒ κάλυψε μέσα σε 3 χρόνια το 95% των απωλειών της περιόδου 2010-2014.

Όπως θα ήθελα να τονίσω το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης για το ΕΚΑΒ που είχαμε εισηγηθεί και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής (2016), που έλεγε ότι η ουσιαστική λειτουργία του ΕΚΑΒ «αφορά στη συνταγματική υποχρέωση για ισότιμη, υψηλού επιπέδου, χαμηλού κόστους και υποκείμενη σε κοινωνικό έλεγχο άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ