19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηλίας Κασιδιάρης : Τίτλοι τέλους για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Ημερομηνία:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υπήρξε για πολλά χρόνια το πρωτοπαλίκαρο και εκ των εκλεκτών του Νίκου Μιχαλολιάκου. Φύσει βίαιος χαρακτήρας, οπαδός του νεοναζισμού από τα μαθητικά του χρόνια τη δεκαετία του 1990, ο 4οχρονος σήμερα Κασιδιάρης, εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή ως φοιτητής.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένοχος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου

Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, εκτός της κατηγορίας για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση βαρύνεται και για το αδίκημα της παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα είναι πλήθος τα ντοκουμέντα και τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατιωτική εκπαίδευση και την οργάνωση των ταγμάτων εφόδου. Υπήρξε δε, εκ των επικεφαλής κάποιων από τα μεγαλύτερα και πιο αιματηρά πογκρόμ που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή.

Βεβαίως στην απολογία του, ο Κασιδιάρης ακολούθησε την πεπατημένη της υπερασπιστικής γραμμής όλων των βασικών κατηγορουμένων και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες και πολιτική δίωξη ενώ για το γεγονός ότι βρέθηκαν όπλα στην κατοχή, υποστήριξε ότι πρόκειται για όπλα που κατείχε νόμιμα.

Μάλιστα στο δικαστήριο δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα ναζιστικά του πιστεύω λέγοντας ότι δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να τις αρνηθεί ευθέως καθώς αδιάψευστος μάρτυρας των εγκληματικών του πιστεύω είναι και το περιβόητο τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο.

«Ρε κερατά ποιος τους εκπαίδευσε να γίνουν δολοφόνοι;»

Απεναντίας έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται πως η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν σύμφωνη με τους νόμους και το σύνταγμα! Ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα παρίστανε την αθώα περιστερά και δήλωνε ότι δεν γνώριζε καν το Ρουπακιά.

Τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη έχει διαψεύσει η αδερφή του του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, η Χρυσούλα Ρουπακιά, η οποία έχει καταγραφεί να λέει: «Μου ήρθε να πάω εκεί να τον πιάσω από το λαιμό (σ.σ. τον Κασιδιάρη) και να του πω: «Ρε κερατά, ποιος τους εκπαίδευσε; ποιος τους έκανε να γίνονται δολοφόνοι;»».

Καταγεγραμμένη η παρουσία του σε Νίκαια και Πειραιά

Παράλληλα, η «δράση» του Κασιδιάρη στην περιοχή του Πειραιά είναι καταγεγραμμένη και υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που το αποδεικνύουν. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη, έχει περιγράψει τον καθοδηγητικό ρόλο του Κασιδιάρη στο τάγμα εφόδου που οργάνωσε τη δολοφονία του Φύσσα:

«Επιτίθεντο μέρα μεσημέρι σε μετανάστες, έκαναν μοτοπορείες από τη Νίκαια μέχρι τον Πειραιά, με τους υπόλοιπους οδηγούς να κάνουν στην άκρη από φόβο, πουλούσαν προστασία στις λαϊκές αγορές, είδα επικεφαλής τους τον Κασιδιάρη, ύστερα πέρασαν σε άλλη φάση: από τις επιθέσεις σε μετανάστες σε επιθέσεις σε αριστερούς και αντιφασίστες» έχει τονίσει χαρακτηριστικά.

"google ad"

Τον καίνε οι καταθέσεις

Ταυτόχρονα, τον Κασιδιάρη «καίει» και η κατάθεση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα το 2015, σύμφωνα με την οποία ο Κασιδιάρης, την ώρα που αμέσως μετά τη δολοφονία προωθούσε το αφήγημα ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων μαζί με τον πηρυνάρχη του Ρουπακιά, τον Πατέλη.

Επιπλέον την περίοδο της δολοφονίας Φύσσα, ο Ηλίας Κασιδιάρης με τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Λαγό έδιναν εντολές στο στέλεχος του Πειραιά Σωτήρη Δεβελέκο να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά, αν κληθεί στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το Νοέμβριο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη για τη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Ηλία Σταύρου, ο οποίος ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οργανωτής των δολοφονικών πογκρόμ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει επίσης βεβαρημένο παρελθόν σε ότι αφορά τη συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές και ποινικά κολάσιμες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στη δίκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν πρωταγωνιστής στο τετραήμερο πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας το Μάιο του 2011, ένα χρόνο πριν δηλαδή η Χρυσή Αυγή μπει στη βουλή (μπήκε στις εκλογές του 2012).

Ενορχηστρωτής εκείνης της πρωτοφανούς σε αγριότητα επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και 100 τραυματίες εκ των οποίων οι 20 βαριά τραυματισμένοι (όλοι μετανάστες) ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ομολογήσει πως «ναι μεν ήταν οι κάτοικοι των Αθηνών που βγήκανε στο δρόμο, αλλά η Χρυσή Αυγή ήταν που τους οργάνωσε».

Τρεις μέρες αργότερα από εκείνα τα αιματηρά αίσχη της Χρυσής Αυγής ο Κασιδιάρης καλούσε τους κατοίκους του Ασπρόπυργου να ξεσηκωθούν εναντίον των Ρομά, λέγοντας ότι πρέπει «να ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια». 

Η δημοκρατία δεν είναι τίποτα

Για τα εγκληματικά «κατορθώματα» του Κασιδιάρη στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες όπως ο καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Μαργαρίτης ο οποίος έχει δει τους χρυσαυγίτες να εισβάλλουν σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και να πετούν έξω με τις κλοτσιές όποιον από τους επιβάτες δεν είναι λευκού χρώματος. Οπως έχει πει ο κ. Μαργαρίτης η καταδρομική επίθεση της Χρυσής Αυγής έληξε όταν ο επικεφαλής Κασιδιάρης κατέβηκε από το λεωφορείο.

Παράλληλα η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε πογκρόμ στην οδό Μιχαήλ Βόδα το 2012 και έχει περιγράψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο Κασιδιάρη και Παναγιώταρου που φώναζαν από μεγάφωνα «η δημοκρατία δεν είναι τίποτα, η πατρίδα είναι πάνω από τη δημοκρατία».

Σιδηρογροθιά

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ως πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου ήταν αυτός που οργάνωνε τη «στρατιωτική» εκπαίδευση των εκτελεστικών οργάνων της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Α» χαρακτήρισε ιδιαίτερα σκληρή τη στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβε στη Μαλακάσα μαζί με ακόμη 30-35 άτομα υπό την επίβλεψη του Κασιδιάρη. Σύμφωνα με άλλον προστατευόμενο μάρτυρα, τον «Γ», «ο Κασιδιάρης έκανε μαθήματα ιδεολογικά, μας έλεγε για την περίφημη «σπορά των ηττημένων» (σ.σ. φράση που έχει χρησιμοποιήσει δημοσίως και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος), είχαμε το σύνθημα «Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS»».

Ο ίδιος μάρτυρας έχει καταθέσει επίσης ότι ο Κασιδιάρης με τον Γερμενή τον έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών: «»Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι», μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό».   

Οι δουλειές της νύχτας

Για του λόγου το αληθές, το ψηφιακό αρχείο που βρέθηκε με ασκήσεις από τη στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης το είχε ονομάσει «TRAINER», δηλαδή «εκπαιδευτής».

«Ολες οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα και όχι μέρα», έλεγε ο Κασιδιάρης βρισκόμενος στη Λακωνία, ενώ από τη Μεσσήνη διαβεβαίωνε προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι «οι συγκεντρώσεις μας δεν είναι πολιτικού κόμματος, πιο πολύ θυμίζουν στρατιωτική μονάδα».

Με τον Πατέλη στο Μελιγαλά

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ο Κασιδιάρης βρισκόταν επικεφαλής του τάγματος εφόδου στη Νίκαια μαζί με τον πηρυνάρχη Πατέλη, στις φασιστικές «γιορτές» μίσους στο Μελιγαλά.

Αυτά μόνο είναι μερικά ενδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του Ηλία Κασιδιάρη και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο κατάλογος φυσικά δεν έχει τελειωμό. 

G3 και Μ16

Αξίζει σχετικά με το ρόλο του στη στρατιωτική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής να επισημανθεί η φράση του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ότι «καλύτερα να τους αντιμετωπίσουμε πάνω με ένα G3 και ένα Μ16 στο χέρι και από θέση ισχύος τους εισβολείς (σ.σ. εννοεί τους μετανάστες), παρά μέσα στα σπίτια μας όταν θα κρατούν αυτοί το καλάσνικοφ και εμείς θα είμαστε αδύναμοι».  (Στο βίντεο που ακολουθεί η επίμαχη φράση του Κασιδιάρη είναι στο 5:12 έως 5:27 λεπτό).

Στο βίντεο μάλιστα που ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σε ώρα «δράσης» ασκούμενος στη σκοποβολή.

«Θα υπάρξουν νεκροί»

Αλλά αυτά αφορούν τα όσα γίνονταν -όπως ίδιος έχει πει- τη νύχτα. Διότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έκρυβε το ποιος ήταν, ούτε στο φως της ημέρας ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ποιος δεν θυμάται στην Κρήτη το 2012 να απειλεί αστυνομικούς ότι θα υπάρξουν νεκροί; Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Και μάλιστα οι δολοφονικές του απειλές οφείλονταν στην προσπάθειά του να διασφαλίσει την πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής που κατέληγε με ύμνους στη χούντα της 21ης Απριλίου 1967.

Χτυπούσε γυναίκες και γινόταν …λαγός

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους τραμπουκισμούς κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής από τον θρασύδειλο Κασιδιάρη, ο οποίος αφού ξεστόμισε απαράδεκτες εκφράσεις κατά των δύο γυναικών, μπουγελώνοντας τη κα Δούρου και χαστουκίζοντας την κα Κανέλλη, έγινε «λαγός» για να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Τραμπουκισμοί και απειλές και εντός της βουλής

Ποιος επίσης μπορεί να ξεχάσει τη σκόπιμη πρόκληση έντασης, που υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υποτίθεται εκνευρισμού, μέσα στη βουλή, όταν απείλησε τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια;

Για του λόγου δε το αληθές ότι επρόκειτο για μια συνειδητή εφαρμογή της στρατηγική της έντασης και μέσα στο κοινοβούλιο από πλευράς της Χρυσής Αυγής και προσωπικά του Ηλία Κασιδιάρη, είναι αποκαλυπτικά τα όσα χυδαία και σεξιστικά καταγράφονται να εκστομίζει σε βάρος του κ. Δένδια, όταν αποβλήθηκε από την αίθουσα της ολομέλειας με απόφαση του προεδρείου της Βουλής. «Γ@μησ@ μια @αδερφή» λέει ο Κασιδιάρης.

Λάτρης του αναμορφωτή… Χίτλερ και του κράτους προτύπου του ναζισμού

Όλα η εγκληματική δράση του Ηλία Κασιδιάρη μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το γνήσιο απότοκο των ιδεολογικών πεποιθήσεών του καθώς ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής που πρόσφατα αποχώρησε -για τους δικούς του λόγους, εγκαταλείποντας το Νίκο Μιχαλολιάκο και ιδρύοντας το δικό του «κόμμα» – παραμένει θιασώτης του ναζισμού και του Χίτλερ.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα κείμενά του γράφτηκε το 2011 στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Ο Χίτλερ πέρα από την Ιστορία» στο οποίο χαρακτηρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός κράτους προτύπου».  

Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι ο Κασιδιάρης ήταν αυτός που επικροτούσε τον Ιούνιο του 2018, το κάλεσμα του Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα φωνάζοντας από τα έδρανα της Βουλής πως «έτσι θα έπρεπε να γίνει εάν υπήρχε στρατός και σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα», δηλαδή να συλλάβουν οι ένοπλες δυνάμεις τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ο ηγετικός ρόλος του Κασιδιάρη όλα αυτά τα χρόνια στη Χρυσή Αυγή προκύπτει και από το γεγονός ότι ήταν αυτός που είχε αναλάβει να διαπραγματευτεί το μέλλον της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Φύσσα με την τότε κυβέρνηση Σαμαρά όπως προκύπτει από το βίντεο με τη συνομιλία του με τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...