19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο και τρία ηλεκτρικά δίκυκλα προμηθεύεται ο Δήμος Χανίων

Ημερομηνία:

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων και κατόπιν της αποσφράγισης των προσφορών που είχαν κατατεθεί στα πλαίσια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο Δήμος Χανίων ανακήρυξε τον ανάδοχο έργου προϋπολογισμού 121.500 ευρώ (¨MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.¨) για την προμήθεια ηλεκτρικού μίνι λεωφορείου με δυνατότητα μεταφοράς ατόμων με αναπηρίως και τριών ηλεκτρικών δικύκλων για τις υπηρεσιακές ανάγκες του δήμου.

Η προμήθεια γίνεται στα πλαίσια του προγράμματοτος INTERREG «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» για «Κοινές δράσεις για τη δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές»

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του διαγωνισμού, εκτός από την προμήθεια των οχημάτων προβλέπονται η δημιουργία σταθμού φόρτωσης καθώς και η εκπαίδευση των χρηστών των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την παροχή ανταλλακτικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαδικασίες για την προμήθεια είχαν κινηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή επί Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα

Η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων όπως είχε εξηγήσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας  το μικρό πολυμορφικό αυτοκίνητο εννέα θέσεων “έχει τις προδιαγραφές για να κινείται και σε χώρους όπου υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα είναι η παλιά πόλη. Η κίνηση μας αυτή στέλνει το περιβαλλοντικό μήνυμα ότι ο δήμος Χανίων προσανατολίζεται να επιτύχει χαμηλές εκπομπές ρύπων”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...