19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Το τέλος της πρώτης κατοικίας

Ημερομηνία:

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να χαθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την δικηγόρο, Κατερίνα Φραγκάκη και τα όσα δήλωσε στο Open TV.

Σύμφωνα με την κ. Φραγκάκη στο e-auction έχουν ήδη αναρτηθεί 72.455 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021 και σε αυτούς περιλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες. Όπως εξηγεί ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει πια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ισχύει μόνο για ρύθμιση με εκποίηση. Ο επόμενος νόμος που υπήρχε για προστασία πρώτης κατοικίας ήταν ο 4605/2019 και αφορούσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έληξε στις 31 Ιουλίου και τό μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το πρόγραμα «Γέφυρα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Γέφυρα», «για δύο μήνες μπορούμε να κάνουμε αίτηση ώστε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, αλλιώς από Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς την πρώτη κατοικία μας», τονίζει η κ. Φραγκάκη.

Η δικηγόρος τονίζει ότι από Σεπτέμβρη αναμένεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας και θα έχουμε μια νέα πραγματικότα, αφού πλέον οι πλειστηριασμοί ειναι fast track, δηλαδή γίνονται γρηγόρα και δύο μέρες πριν τον πλειστηριασμό ο ενδιαφερόμενος θα δώσει την εγγύηση που ορίζει ο νόμος με πολύ εύκολες διαδικασίες. Ο μόνος τρόπος προστασίας σύμφωνα με την κ. Φραγκάκη είναι η ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα», αν πληρούν τις προϋποθέσεις, αν ήταν δηλαδή συνεπείς μέχρι τις 29/2/2020.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...