16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηλιόπουλος για Χρήστο Παππά: Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου του φυγόποινου Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα Τα Νεα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε συγκεκριμένα στο twitter: «Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό να “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;».

Η δήλωση Σταυριανάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος του καταζητούμενου χρυσαυγίτη, Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα πως:

«Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Αντίδραση και από Καμπαγιάννη

Το δημοσίευμα σχολίασε και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά:

«Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά; Η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή Παππά κυρίου Σταυριανάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισημίας. Ο Σταυριανάκης δηλώνει ότι μετέφερε στον φυγόποινο Παππά πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξαιτίας αυτής της κίνησης. Πρόκειται για δήλωση-βόμβα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “).

Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσιαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών.

Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;

Αν και η δήλωση Σταυριανάκη έχει δημοσιευθεί στα Νέα της 8/5/21, καμία διάψευση δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ή την ΕΛΑΣ.

"google ad"

Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ