18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηλ. Σιώρας: Eπίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, και εργαστηρίων που κάνουν τέστ και προσλήψεις τώρα

Ημερομηνία:

«Εμείς που δίνουμε τη μάχη, βέβαια είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν είμαστε αναλώσιμοι», τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάρτη σε εκπομπή του «Mega» για τον κορονοϊό.

Δίνοντας την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, ο Η. Σιώρας σημείωσε ότι «από τα 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, περίπου 65 είναι υγειονομικοί, δηλαδή πάνω από το 10%, γεγονός που είναι λίγο ανησυχητικό και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τη διασπορά μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ συναδέλφων. Άρα» συμπλήρωσε «πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας πάρα πολύ καλά».

«Οι μάσκες και οι μπλούζες υψηλής προστασίας», επισήμανε, «είναι λιγοστές. Εκείνο που είναι επιτακτικό να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία», συνέχισε, «είναι να μην υπάρξει ανάμιξη περιστατικών, ύποπτων ή βεβαιωμένων κρουσμάτων, με τους υπόλοιπους ασθενείς που έρχονται και αναμιγνύονται στη γενική εφημερία με κόσμο ανύποπτο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα αναγκαία υλικά πρέπει να έρθουν πολύ γρήγορα», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές, όπως οι ειδικοί αναφέρουν, αυτό το προσωπικό για τις ΜΕΘ, και τις κρατικές ΜΕΘ, πρέπει να έρθει άμεσα, καθώς και να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ αλλά και των εργαστηρίων που κάνουν τα τεστ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...