21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ημερίδα Επικοινωνίας, Συνάντησης και Προβληματισμού των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης

Ημερομηνία:

Τη χαρά και την ευκαιρία της επικοινωνίας, μα και της συνάξεως «επί το αυτό», όλων των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι απόφοιτοι της Σχολής την 18η Ιουλίου στη σύναξη που πραγματοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ”.Το πρόγραμμα της συνάξεως περιλαμβάνει:

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Επιμνημόσυνη δέηση, στη σημερινή έδρα της Σχολής, στον Αγιο Ματθαίο Χανίων. Θα ακολουθήσει ενημέρωση – συζήτηση, προβληματισμός, στόχοι και επιδιώξεις σχετικά με τη σημερινή λειτουργία της Εκκλησιαστικής μας Σχολής καθώς επίσης θα γίνει και τιμητική αναφορά εις τον Μακαριστόν πρώην Κισάμου και Σελίνου Γέροντα Ειρηναίον, παλαιό απόφοιτον, καθηγητήν και υποδιευθυντή της Σχολής μας, του οποίου θα παρουσιασθεί Συλλογή Επιστολών του προς ιεροσπουδαστάς που εκδόθηκε προσφάτως σε βιβλίο με σχετικούς σχολιασμούς και συζήτηση προβληματισμού.

Το απόγευμα θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στην παλαιά έδρα της Σχολής, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακρωτηρίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ενθυμηθούμε το πρόσωπον του Σεβαστού Καθηγητού μας που πρόσφατα έφυγε από την ζωήν, αειμνήστου Βασιλείου Ασημομύτου, του οποίου η προσφορά του υπήρξε σημαντική και αλησμόνητος εις τους μαθητάς τους, μα και εις την παιδεία του τόπου μας.

Εν κατακλείδι, θα τιμηθούν οι απόφοιτοι αδελφοί μας του Σχολικού Ετους 1962 – 1963 με την ευκαιρία της συμπληρώσεως του Ιωβηλαίου έτους από της αποφοιτήσεώς των.

Η όλη εκδήλωση και ημερίδα θα ολοκληρωθεί με προσφορά φιλοξενίας αγάπης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος προς τα πολυάριθμα πνευματικά παιδιά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων καλεί όλους τους αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση της ημερίδας αυτής, ενημερώνοντας προς τούτο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομού Χανίων π. Αντώνιο Σαπουνάκη, τηλέφωνο: 2821090557 ή 2821073063 ή κινητό τηλέφωνο: 6972377111 ή τον κ. Ιωάννη Μαυροδημητράκη, τηλέφωνο: 2821076068 – 6970207012.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...