16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ημερίδα με θέμα “Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός” στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES

Ημερομηνία:

H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, ημερίδα με θέμα “Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός”- Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τους αθλητικούς συλλόγους TAE KWON DO Α.Σ. Κρήτες και  Α.Σ. Ακρωτηρίου.

Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η καταξιωμένη Ελληνοαμερικανίδα Αικατερίνη – Ελένη Βογδάνου, κοινωνική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο του αθλητισμού και κυρίως γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τον κύκλο των εισηγήσεων καθώς και τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

____ 2

Η κ. Βογδάνου ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργείται υγιής και αρμονική σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών-αθλητών και προπονητών, ως συνισταμένη ομαδικής προσπάθειας και συμπληρωματικότητας ενεργειών. Παράλληλα, αναδείχθηκαν τόσο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, όσο και πιθανές αρνητικές συνέπειες που ανακύπτουν από τις αυξημένες απαιτήσεις του άμεσου περιβάλλοντος και την άσκηση κριτικής. Τέλος, αναλύθηκε ο ρόλος των γονιών σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από τύπους-μοντέλα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την επιστημονική παρατήρηση.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, η κα. Βογδάνου δέχθηκε τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, στις οποίες απάντησαν πέραν της ψυχολόγου από πλευράς διοργανωτών η κ. Όλγα Λεβεντάκη προπονήτρια Α.Σ. Ακρωτηρίου  και ο κ. Νίκος Καντάρας προπονητής Α.Σ.Κρήτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...