22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση για Κουφοντίνα – Συγκέντρωση και στα Χανιά

Ημερομηνία:

Τεταμένη ήταν η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου,  με αφορμή συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκεντρώσεων διαμαρτυριας που καλέσθηκαν σε όλη τη χώρα με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντινα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οταν η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης στα Λιοντάρια.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν συντεταγμένα προς την πλατεία Δικαστηριών όπου σε μάχη σώμα με σώμα με την αστυνομία, τελικώς η αστυνομία αποχώρησε από τον χώρο της πλατείας.

Σημειώνουμε ότι η αστυνομία προχώρησε και σε ρήψη χημικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 6 το απόγευμα.

Σε σχετικό κείμενο το οποίο μοιράστηκε σε πολίτες αναφερόνται τα εξης:

Το κράτος δολοφονεί εν ψυχρώ

Στις 08/01/2021, ο Δ. Κουφοντίνας, ξεκινά απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού (ο νόμος προβλέπει πως έπρεπε να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, όπου και ήταν μέχρι πρότινος). Ως μοναδικό σημείο πάλης και ως μοναδικό όπλο ενάντια στο κράτος τιμωρό, είναι το σώμα του, που το τοποθετεί ως ανάχωμα. Στις 22/2 Δ. Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν την πεταλούδα, που του είχε τοποθετηθεί , προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης, λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα. Οι γιατροί επικοινώνησαν με τη συνήγορό του και την οικογένειά του, ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις. Μετρώντας πάνω από 50 ημέρες απεργίας πείνας και πανω απο 6 ημερες απεργιας διψας, και με την απειλή του βασανιστηρίου της υποχρεωτικής σίτισης μέσω ακινητοποίησης, ο Δ. Κουφοντίνας νοσηλεύεται πλέον σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σε οριακό σημείο, ενώ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τον θάνατο.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού

Φωτογραφία: candiaalternativa

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...