17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ηράκλειο: Αναζητούνται από την αστυνομία οι διοργανώτριες της κινητοποίησης για τις μάσκες στα σχολεία μετά τη μαζική συγκέντρωση

Ημερομηνία:

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς Αστυνομίας είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν την συγκέντρωση σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες και αποστάσεις.

Οι διοργανώτριες της χθεσινής μαζικής συγκέντρωσης για τις μάσκες στα σχολεία, δύο γυναίκες, αναζητούνται σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτοφώρου καθώς, όπως έγραψε το Cretalive, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων του τοπικού lockdown και για παράβαση του άρθρου 284 ΠΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι η μοναδική που προχώρησε σε σχηματισμό δικογραφίας παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς Αστυνομίας είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν την συγκέντρωση σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες και αποστάσεις.

«Όταν αυτό ειπώθηκε δημόσια στην συγκέντρωση, ο κόσμος γιούχαρε την ΕΛΑΣ, αποδοκιμάζοντας πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις» σχολίασε αξιωματικός. «Ήταν τόσος κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά και μωρά. Τα χέρια μας ήταν δεμένα», τόνισε. «Αν κάναμε οποιαδήποτε επέμβαση, θα είχαμε απρόβλεπτες καταστάσεις και θα έλεγαν ότι είμαστε βίαιοι σε μία ειρηνική διαμαρτυρία με γυναίκες και μικρά παιδιά».

Υπενθυμίζουμε ότι όπως στα Χανιά έτσι και στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ενάντια στο μέτρο της μάσκας στα σχολεία με συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών που έγινε διαδικτυακά και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ σχηματίζει δικογραφία σε βάρος των διοργανωτών της κινητοποίησης για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του τοπικού lockdown.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των μέτρων αυτών, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, ενώ στην πολυπληθή κινητοποίηση υπήρξε συνωστισμός μεταξύ των συγκεντρωμένων και δεν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ελάχιστοι διαδηλωτές, όπως και στα Χανιά, φορούσαν μάσκα. Σε αντίθεση όμως με τα Χανιά η αστυνομία στο Ηράκλειο προχωρά τις διαδικασίες σχηματισμού δικογραφίας.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...