14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ηράκλειο: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές τις ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες στην αντιπυρική περίοδο

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές κατά τις επικίνδυνες μέρες και ώρες για όλη την αντιπυρική περίοδο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου ( από 06:00 π.μ έως και 06:00 π.μ ), αφορά τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι για τον μήνα Αύγουστο, κατηγορίας κινδύνου 3 (υψηλός) και άνω και για την υπόλοιπη αντιπυρική περίοδο, κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω, στα δάση και τις παρακάτω ευπαθείς περιοχές:

1.         Σύμης , Δήμου Βιάννου

2.         Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού

3.         Γιούχτα – Φουρνί, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

4.         Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου,

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή  ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι Δήμοι τους οποίους αφορά η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, καλούνται να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών, για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Ακόμα, η εφαρμογή του μέτρου ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...