22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ηράκλειο: Δεν βρίσκουν εργάτες για να μαζέψουν τις ελιές

Ημερομηνία:

Τη Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη συνάντησε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου, κ. Εμμανουήλ Κλαδάκης, συνοδευόμενος από το γεωπόνο και μέλος της ομάδας παραγωγών, κ. Μιχαήλ Παπαδημητράκη. Στη συνάντηση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης κ. Αμ. Παπαδάκη-Μυρωνάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Διατυπώθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, τους καλλιεργητές και ελαιοπαραγωγούς της περιοχής του Δήμου Βιάννου, τη γεωμορφολογική και κοινωνική διαφοροποίηση της αγροτικής περιοχής και έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις δυνατότητες εξαρτημένης καθώς και εποχικής εργασίας στο γεωργικό τομέα.

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός εκφράστηκε ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, που αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται για τη Βιάννο να είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σοδειά, σχετικά με τη σοβαρή αδυναμία συλλογής του ελαιοκάρπου εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών.

Η Συντονίστρια έκανε γνωστό στα μέλη της Συνεταιριστικής Οργάνωσης ότι έχει ως προτεραιότητα την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης, από τα αρμόδια Υπουργεία, του ντόπιου εργατικού δυναμικού καθώς η μεγάλη έλλειψη εργατών γης που κυριαρχεί στον πρωτογενή τομέα τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει δραστικά στην υποβάθμιση της υπαίθρου και της παραγωγής.

Επιπλέον, θα κατατεθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σχετική πρόταση για την εξειδίκευση και ενίσχυση του εγκεκριμένου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών που δύνανται να μετακληθούν βάσει τους ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για εργασία στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...