15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει την καταγγελία του πολίτη για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς που τον πέρασαν για Πακιστανό

Ημερομηνία:

Τραύματα σε περίπου 28 σημεία του προσώπου και του σώματός του εντόπισε η ιατροδικαστική έκθεση στον 38χρονο Γιώργο Παπαποικονόμου, ο οποίος είχε καταγγείλει, με επιστολή του στο Candiadoc, ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει ότι ο πολίτης όντως υπέστη κακοποίηση στο χρόνο που είχε προσδιορίσει ότι χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την καταγγελία του ο ξυλοδαρμός έγινε στην Αμμουδάρα την Δευτέρα 18 Μάη, ενώ συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μαλεβιζίου, όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια, ενώ μετά τη δημοσιοποίησή του από το Candiadoc, το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Όπως ανέφερε ο άνθρωπος στην καταγγελία του, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μάη, γύρω στις 6:15, φεύγοντας από τη δουλειά του με το μηχανάκι του, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του “Πακιστανέ σταμάτα”! Εκείνος δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι δεν απευθύνονταν σ’ αυτόν, αλλά αμέσως μετά οι άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν πλάι του φωνάζοντας “Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε”!

Για την υπόθεση μάλιστα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ΕΔΕ, ενώ το μήνυση κατατέθηκε και από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Μάλιστα για την υπόθεση έκανε έρευνα κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έφτασε από την Αθήνα στο Ηράκλειο, με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Η ιατροδικαστική έκθεση αφήνει έκθετους και τους τοπικούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, που έσπευσαν να παρέμβουν στην υπόθεση με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, εκτοξεύοντας εμμέσως απειλές και κατά του Candiadoc που αποκάλυψε την υπόθεση.

candiadoc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ