16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Ισόβια για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του

Ημερομηνία:

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, επιβλήθηκε στον 37χρονος που με τα ίδια του τα χέρια, σκότωσε την μητέρα των παιδιών του, τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία.

Ο 37χρονος που κάθισε την Τετάρτη στο εδώλιο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση,  κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, πρόταση την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και ο Εισαγγελέας.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον 37χρονο κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα. Σημειώνεται οτι και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη, εκδικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπως έγραψε το cretalive, με τον κατηγορούμενο να συγκλονίζει με την απολογία του ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που ξέσπασε σε κλάματα. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε με αναφιλητά και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε την μοιραία ημέρα να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών!

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά! Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.  “Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας“, είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, “λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω“. Στη συνέχεια ανέφερε: “Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους».  Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.  “Τρελάθηκα“, είπε, “έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα“!

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...