28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ηράκλειο: Με δικαστική απόφαση Τράπεζα απαλλάσσεται από δημοτικό φόρο που πληρώνουν όλοι οι πολίτες και της επιστρέφονται τα χρήματα!

Ημερομηνία:

Την ίδια ώρα που ένας συμπολίτης μας, οικογενειάρχης που αντιμετωπίζει δυσκολίες, πετιέται στο δρόμο μαζί με τα παιδιά για τη γυναίκα του από τράπεζα που του κατάσχει το σπίτι, με δικαστική απόφαση, τράπεζα στο Ηράκλειο απαλλάσσεται από τον δημοτικό φόρο που καλούνται να πληρώνουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Η απόφαση αφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ιδιοκτήτρια ακινήτου στο κέντρο της πόλης, αλλά, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, όχι μόνο δεν υποχρεούται σε καταβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες στο Ηράκλειο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αλλά θα πρέπει να της επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχει πληρώσει και μάλιστα εντόκως!

Το κτίριο ιδιοκτησίας της Τράπεζας βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Δικαιοσύνης με τον πεζόδρομο της Βυζαντίου, απέναντι από την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου, και εκμισθώνεται σε γνωστή αλυσίδα πώλησης ενδυμάτων.

Το ακίνητο της ΤτΕ στη συμβολή της λεωφόρου Δικαιοσύνης και Βυζαντίου (εικόνα από google)

Η απόφαση με αριθμ.1194/2015 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, (τμήμα Α Μονομελές)  επιδόθηκε στο Δήμο Ηρακλείου στις 28 Φεβρουαρίου. Με αυτήν έγινε δεκτή η προσφυγή της Τράπεζας, που είχε γίνει το 2013, και με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η απόφαση του δήμου για την επιβολή ΤΑΠ. Η Τράπεζα Ελλάδος στην προσφυγή της ζητούσε απαλλαγή από το δημοτικό τέλος, επιστροφή των ποσών που επιβλήθηκαν σ’ αυτήν ως ΤΑΠ για το χρονικό διάστημα από 10-12-2008 έως 1-12-2012 συνολικού ύψους 9.083,32 ευρώ καθώς και την έντοκη επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν ως ΤΑΠ για το ακίνητο από 1-1-2011 έως 1-12-2012.

Το δικαστήριο διατάσσει την επιστροφή των χρημάτων και την απαλλαγή του πιστωτικού ιδρύματος από το δημοτικό τέλος, όμως ο δήμος ήδη αποφάσισε να κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας ότι και στην ουσία και στον τύπο, το δικαστήριο σφάλει, Πολύ περισσότερο που πρόκειται για ένα τέλος που πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες.

Στο έγγραφο που στάλθηκε από το νομικό τμήμα του δήμου προς την Οικονομική Επιτροπή, που αποφάσισε ομόφωνα την έφεση, σημειώνονται:

«Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της με αριθμ.1194/2015 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, (τμήμα Α Μονομελές), η οποία επιδόθηκε στο Δήμο Ηρακλείου στις 28-2-2017, με την οποία έγινε δεκτή η με αριθμ. ΠΡ 27/2013 προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», όπως νόμιμα εκπροσωπείται, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η με αριθμ. 22860/2013 έγγραφη απάντηση με την οποία απορρίφθηκε από το τμήμα ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου, το αίτημα της προσφεύγουσας περί απαλλαγής της από την επιβολή ΤΑΠ επί ακινήτου της που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δικαιοσύνης και Βυζαντίου και ζητά περαιτέρω την επιστροφή των ποσών που επιβλήθηκαν σ αυτήν ως ΤΑΠ για το ανωτέρω ακίνητο για το χρονικό διάστημα από 10-12-2008 έως 1-12-2012 συνολικού ύψους 9.083,32 ευρώ και την έντοκη επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν αχρεώστητα ως ΤΑΠ για το ανωτέρω ακίνητο από 1-1-2011 έως 1-12-2012. Επειδή αμφισβητούμε την ορθότητα της απόφασης αυτής, συντρέχουν δε λόγοι νομικοί και ουσιαστικοί για την άσκηση έφεσης. Συνεπώς, μετά τα προαναφερθέντα, έχομε την άποψη ότι, το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έσφαλε, καθότι ο Δήμος επικαλέστηκε όλα τα προβλεπόμενα και απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η νομιμότητα της επιβολής ΤΑΠ για τα ένδικα έτη και για το λόγο αυτό έχομε την άποψη ότι πρέπει να ασκηθεί έφεση κατά της παραπάνω απόφασης».

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την απαλλαγή της ΤτΕ από το ΤΑΠ

 

candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ