13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Ξέρει τους τραμπούκους η ΕΛ.ΑΣ που έδειραν τους σκουπιδιάρηδες – Απαίτηση της κοινωνίας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι “λεβέντες”

Ημερομηνία:

Στην ταυτοποίηση των νταήδων που χτύπησαν αναίτια με μαγκούρες τους εργαζόμενους του απορριμματοφόρου στην περιοχή του Εσταυρωμένου έχουν προχωρήσει οι Αρχές.

Πρόκειται για γνώριμα πρόσωπα, μέλη οικογενειών που έχουν απασχολήσει Αστυνομία και Δικαιοσύνη κατά το παρελθόν. Μάλιστα, σε μία τουλάχιστον περίπτωση εμπλεκόμενος μπαίνει-βγαίνει στη φυλακή για σοβαρές ποινικές υποθέσεις (ναρκωτικά), ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά περιστατικά με πυροβολισμούς και ξυλοδαρμούς ανυποψίαστων πολιτών που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα του.

Μέχρι και περιπολικό έχει εμβολίσει. Όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει την παραβατική δράση, σαν περιφερόμενος κίνδυνος για όλους τους υπόλοιπους. Η τοπική ΕΛΑΣ είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ατιμώρητη την αναίτια επίθεση σε βάρος των βιοπαλαιστών εργαζομένων και ήδη φέρεται να δρομολογούνται εξελίξεις τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για άλλα.

Απαίτηση της κοινωνίας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι “λεβέντες”

“Τέτοιες συμπεριφορές,  που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές” ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παράλληλα, τονίζει ότι “γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. , αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας”

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς κατακεραύνωσε αυτού του είδους τις συμπεριφορές (εκ μέρους των θυτών), που όπως τόνισε ζημιώνουν, αλλά και βρίσκουν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία: “Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε, με την έξαρση της πανδημίας, κάποιοι άνθρωποι παραμένουν στην εργασία τους και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό · κι αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας και του Δήμου Ηρακλείου. Τρία στελέχη μας, λοιπόν, δέχθηκαν αναίτια και άνανδρη επίθεση από κάποιους “λεβέντες”, που νομίζουν ότι το Ηράκλειο είναι μία πόλη για να κατεβαίνουν ή να ζουν εδώ και να προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές” ήταν η αρχική τοποθέτηση του αντιδημάρχου.

Οι δράστες, συνέχισε ο κ. Βαρδαβάς, “βάζουν απέναντι τους την κοινωνία της πόλης, τους εργαζόμενους σε κάθε δομή του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο (όπως αυτό εκφράστηκε και με τη δήλωση του δημάρχου)”.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας εξέφρασε τη σιγουριά του “ότι και η τοπική ΕΛ.ΑΣ, που με πράξεις έχει δείξει πόσο ικανή είναι, θα πράξει άμεσα τα δέοντα ούτως ώστε (οι δράστες) να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”.

Επαναλαμβάνοντας πως “όλη η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιες πράξεις”, ο κ. Βαρδαβας κάλεσε κάθε δημότη ξεχωριστά να δείξει σεβασμό “στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα: κάθε μέρα, κάθε βράδυ, στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στους δρόμους και ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη αυτή κατάσταση που όλοι τώρα βιώνουμε, όπου αυτοί (οι εργαζόμενοι) παραμένουν στις επάλξεις.

Τέτοιου είδους πράξεις, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές στην κοινωνία του Ηρακλείου”.

“Εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά τους”

Ο κ. Μιχάλης Μαστρογιαννακης, αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εργαζομένων Καθαριότητας, καταδίκασε το συμβάν, αποκαλύπτοντας πως “ανάλογα περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, όχι όμως σε τέτοιο μέγεθος”.

Το αιματηρό επεισόδιο έγινε στο ύψος του ΠΑΓΝΗ, εξ όσων γνωρίζει ο κ. Μαστρογιαννάκης. Τα τρία θύματα επέστρεψαν και αναρρώνουν στα σπίτια τους.

"google ad"

“Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται” διεμήνυσε ο κ. Μαστρογιαννάκης.

“Τα παιδιά αυτά εργάζονται όλη τη νύχτα για να διατηρήσουν την πόλη καθαρή, για να δώσουν ένα κομμάτι ψωμί στα παιδιά τους, και βρίσκονται διάφοροι “νταήδες” και γίνονται αυτά που γίνονται” σχολίασε επίσης.

Κλείνοντας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι “η αστυνόμευση, στην περίοδο αυτή της καραντίνας, είναι για ορισμένους. Άλλοι κλείνονται μέσα και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, κι άλλους δεν τους πιάνει”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ