13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ηράκλειο: Πολίτες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία για την εθνική επέτειο και έφαγαν πρόστιμα 3.000 ευρώ – Τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ομάδες ακροδεξιών σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, παρά τις απαγορεύσεις των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας, επιχείρησαν να παρελάσουν, με ορισμένες περιπτώσεις να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα στα μικρής έκτασης επεισόδια που έλαβαν χώρα, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ενώ στην Αθήνα έγιναν επτά προσαγωγές.

Με διαδικτυακό κάλεσμα ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν και στο Ηράκλειο, απέναντι από το πάρκο Γεωργιάδη, εκεί που συνήθως λαμβάνει χώρα η στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να προχωρήσουν πεζοι. Ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας και της βροχόπτωσης, αν και είχαν ξεκινήσει ήδη την παρέλαση, αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε μηχανοκίνητη, μεταβαίνοντας στα οχήματά τους.

Το «ραντεβού» δόθηκε στις 11.30 το πρωί χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή. Η αστυνομία αρχικά προσπάθησε να τους απομακρύνει καθώς είχαν κλείσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση που στη συνέχεια ξεπεράστηκε μετά την επιμονή των πολιτών.

Φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και λέγοντας τον εθνικό ύμνο παρήλασαν μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου και ολοκλήρωσαν την πορεία τους.

Τελικώς πάντως, δε γλίτωσαν τα πρόστιμα, που μάλιστ ήταν και τσουχτερά.

Συγκεκριμένα, στους τρεις φερόμενους ως διοργανωτές της “παρέλασης” επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα ενώ δέκα πρόστιμα των 150 ευρώ επιβλήθηκαν σε πολίτες για μη χρήση μάσκας.

Αθήνα

Στην Αθήνα μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στη πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομία να τους περιορίζει εν τέλει εντός της πλατείας. Όπως αναφέρει το news247, η ένταση ξεκίνησε όταν μια ομάδα περίπου 70 ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες αυτοαποκαλούνταν «μέλη εθνοσυνέλευσης», επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς άδεια από την Περιφέρεια και χωρίς τη τήρηση μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και τους απώθησαν από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να αντιδράσουν και οι αστυνομικοί να προχωρούν σε επτά προσαγωγές. Παράλληλα έκοψαν και πρόστιμα σε ορισμένους που δεν φορούσαν μάσκα, ενώ μετά την αστυνομική σύσταση να φορέσουν, αρνήθηκαν.

Πάτρα

Παρόμοια ένταση υπήρξε και στη Πάτρα, μεταξύ των πολιτών που πραγματοποιούσαν παρέλαση στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου και των αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Τελικά η παρέλαση συνεχίστηκε στην οδό Γούναρη.

Η «παρέλαση» είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τη Veso Mare, ωστόσο μετά το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση που πραγματοποίησε ο αναρχικός χώρος, το κάλεσμα για τη παρέλαση άλλαξε και εν τέλει πραγματοποιήθηκε στην αρχή της Αγίου Ανδρέου, στη συμβολή με την Τριών Ναυάρχων.

"google ad"

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο της Θεσσαλονίκης «seleo.gr», το πρωί της Τετάρτης ακροδεξιοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τους αποτρέψουν, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ορισμένους από τους συγκεντρωμένους μετά από ανθρωποκυνηγητό και τα προσήγαγαν. Παράλληλα αστυνομικοί ακινητοποίησαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο, πάνω από 10 Ι.Χ. τα οποία έφεραν ελληνικές σημαίες, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με 26ης Οκτωβρίου και επρόκειτο να προχωρήσουν σε προσαγωγές των επιβατών και των οδηγών. Επίσης κατά την επιχείρηση προσαγωγών ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πτώση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μια ομάδα με το όνομα «Ενωμένοι Μακεδόνες», επιχείρησε να πραγματοποιήσει παρέλαση στη παραλία της πόλης.

Με πληροφορίες από thepressproject.gr, cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...