23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Συγκέντρωσαν 12.345 ευρώ από τις πωλήσεις “Οδηγού μαγειρικής” για να αγοράσουν υλικό για τη μάχη κατά του καρκίνου στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος “Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας” συγκέντρωση 12.345 ευρώ από τις πωλήσεις “Οδηγού Μαγειρικής” και τα χρήματα αυτά τα παρέδωσε στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σε υλικό για χρήση από την κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική. Το υλικό αγοράστηκε μετά από υπόδειξη των υπευθύνων του νοσοκομείου ενώ όπως σημειώνεται, θα υπάρξει και άλλη δωρεά.

Σε κείμενο που ανέρτησε στο facebook η πρόεδρος του Συλλόγου Λένα Ηγουμενάκη, αναφέρει τα εξής:

Σήμερα νοιώθω πολύ χαρούμενη και συνάμα πολύ περήφανη για όλους μας…

Από τα πρώτα έσοδα του “Οδηγού Μαγειρικής” κάναμε μια όμορφη πράξη αγάπης , παραδώσαμε το πρώτο υλικό στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, αξίας 12.345,00 ευρώ.

Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την πράξη αγάπης, όλοι κάποιον είχαμε στο μυαλό μας, ίσως και τον ίδιο μας τον εαυτό και πως να περιγράψεις τα συναισθήματα γι αυτούς τους ήρωες, μικρούς και μεγάλους, που δίνουν κάθε μέρα τη δίκη τους μάχη, τη μάχη με τον καρκίνο, τη μάχη για τη ζωή τους, τη μάχη για να ζήσουν αυτό που άλλοι θεωρούν δεδομένο και είναι τόσο όμορφο να ξυπνάς το πρωί…να βλέπεις τους αγαπημένους σου και να χαμογελάς, να χαμογελάς και να χαίρεσαι που είσαι εδώ και είναι τα λόγια φτωχά και η συγκίνηση μεγάλη για να περιγράψεις τη ζωή…

Ξέρετε όταν νοσείς από καρκίνο έχεις ανάγκη, μεγάλη ανάγκη, να νιώθεις ότι σε νοιάζονται και να παίρνεις αγάπη…η αγάπη είναι μελωδία… που ξεθολώνει τα βουρκωμένα μάτια μιας ψυχής.

Ευχή μου για όσους δίνουν τη δίκη τους μάχη… ”Ας γίνει ο καρκίνος μία μακρινή ανάμνηση γι αυτούς.”

Και πως να μη νοιώθω χαρούμενη και συνάμα πολύ περήφανη για όλους μας… ξέρω ένα ευχαριστώ είναι λίγο αλλά είναι από καρδιάς, ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για την έκδοση του “Οδηγό Μαγειρικής”, τους 75 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς από όλη την Κρήτη, αλλά και τους 2 μουσαφίρηδες από Σίφνο και Ήπειρο, που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους, συνοδευόμενες με πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, την περιφέρεια Κρήτης που ήταν δίπλα μας και στήριξε με αγάπη την προσπάθεια μας, τους πολύτιμους αρωγούς για την ευαισθησία και αγάπη τους, όλους εσάς που πήρατε μια μεγάλη αγκαλιά τον “Οδηγό Μαγειρικής”… μια αγκαλιά που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

Εμείς συνεχίζουμε με αγάπη και με τη δική σας αγάπη…

Για το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Η Πρόεδρος

Λένα Ηγουμενάκη

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...