22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Τρεις Αλβανοί πήραν κυνήγι μετανάστη επειδή τους είπε ότι είναι Παλαιστίνιος

Ημερομηνία:

Τον απείλησαν με όπλο, τον χτύπησαν και τον κυνήγησαν επειδή απάντησε ότι είναι Παλαιστίνιος. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Χανιώπορτας με τον 27χρονο Παλαιστίνιο να καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που εμπλέκονται στην καταγγελλόμενη επίθεση είναι νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι επίσης είχαν έρθει με τις οικογένειες τους μετανάστες στην χώρα μας.

Ο Παλαιστίνιος έχει έρθει στο Ηράκλειο τον τελευταίο μήνα. Ήταν για μεγάλο διάστημα στην Μόρια. Έψαχνε παλιά αντικείμενα σε κάδο απορριμμάτων όταν σταμάτησε δίπλα του το αυτοκίνητο με τους τρεις νεαρούς Αλβανούς. Ένας τον ρώτησε από πού είναι, απάντησε και ακολούθησαν όλα τα άλλα. Ο 27χρονος βρέθηκε να καλεί σε βοήθεια και να τρέχει στα στενά. Γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της παρουσίας κόσμου έξω από ένα καφενείο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν τους δύο από τους τρεις. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι είχαν πιει, ότι έκαναν πλάκα  και ότι δεν είχαν ρατσιστική πρόθεση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σωματική βλάβη από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για συνδρομή στην προαναφερόμενη πράξη.

Ενόψει της εκδίκασης του αυτοφώρου την Πέμπτη, ο συνήγορος των κατηγορουμένων κ. Κωνσταντίνος Παπαμαστοράκης δήλωσε στο Cretalive ότι οι εντολείς του ήταν σε κατάσταση μέθης και ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν τέτοια πρόθεση. Πάντως και με αφορμή το βαρύ κλίμα των ημερών, ο κ. Παπαμαστοράκης ανέφερε:

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η κοινωνία να επιδείξει ψυχραιμία, ήθος και πάνω απ’ όλα νηφαλιότητα μιας και βλέπουμε ότι μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε και τον ρατσισμό. Υπάρχουν μηχανισμοί στο ελληνικό κράτος που λειτουργούν αποτελεσματικά και οφείλουμε να τους εμπιστευθούμε».

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...