16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ηράκλειο: Tι απαντά η εταιρεία Σαβοϊδάκη για την απόλυση λόγω… συνδικαλισμού – Ανταπάντηση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες για απόλυση εργαζόμενης λόγω συνδικαλιστικής δράσης, εξέδωσε η εταιρία «Σαβοϊδάκης ΑΕ».

Η εταιρία τονίζει ότι είναι υπέρ του συνδικαλισμού και σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη απόλυση δεν έχει σχέση με αυτό.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η απόλυση ήρθε λόγω συνεχιζόμενης συκοφαντικής δυσφήμισης της εν λόγο εργαζόμενης, ακόμα και εν ώρα εργασίας, σε πελάτες και μετά από πολλαπλές συστάσεις.

Τέλος, η εταιρία υπογραμμίζει ότι θα κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να προστατέψει το όνομά της και τους 300 και πλέον εργαζομένους της.

Πάντως, στο κείμενο της εταιρείας έδωσε απάντηση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλατος, Τροφίμων Ποτών για κάθε ένα από όσα αναφέρονται.

Αναλυτικά το κείμενο – απάντηση της εταιρίας «Σαβοϊδάκης ΑΕ»:

Mε αφορμή αναληθείς κατά περιεχόμενο δηλώσεις και δημοσιεύματα, σχετικά με την πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία μας, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Η απόλυση της εργαζόμενης σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την συνδικαλιστική της δράση αλλά οφείλεται στην συνεχιζόμενη συκοφαντική δυσφήμιση που κατ’ εξακολούθηση και σκόπιμα έκανε σε πελάτες και εργαζόμενους μας. 

Η εταιρεία μας την είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως αλλά η ίδια – προστατευμένη πίσω από την συνδικαλιστική της ιδιότητα –  συνέχισε απροκάλυπτα να δυσφημεί  την εταιρεία μας ακόμη και εν ώρα εργασίας.   

Η εταιρεία Σαβοϊδάκης Α.Ε σέβεται το δικαίωμα και το θεσμό του συνδικαλισμού και το έχει αποδείξει εμπράκτως στα 43 χρόνια λειτουργίας της. 

Ως εκ τούτου, καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθούμε να χρησιμοποιείται η εταιρία ως μέσο εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να παίζει πολιτικά ή άλλα παιγνίδια σε βάρος της εταιρίας μας, των 300 εργαζόμενων μας και των οικογενειών τους και ότι το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλατος, Τροφίμων Ποτών που απαντά στην εταιρεία:

Λέει η Εταιρία : «Η απόλυση της εργαζόμενης οφείλεται στη συνεχιζόμενη συκοφαντική δυσφήμηση»

Η εταιρία θεωρεί συκοφαντική δυσφήμηση την διανομή συνδικαλιστικού υλικού και την συζήτηση με τους εργαζομένους για τις συνθήκες δουλειάς που βιώνουν και την ανάγκη σήμερα να παλέψουν για να τις βελτιώσουν.

"google ad"

Ας μας πει η Εταιρία : είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι το επίδομα αδείας του 2016 πληρώθηκε τον … Οκτώβριο του 2017 μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους κατά περιόδους μέχρι και 3 μήνες; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι υπάρχει καταστρατήγηση του νόμιμου 40ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου όταν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα δουλεύουν 51 ώρες χωρίς να πληρώνονται ούτε μία υπερωρία; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι η Εταιρία χρωστάει άδειες παρελθόντων ετών ενώ απαγορεύεται από το νόμο;

Το Συνδικάτο, με παρεμβάσεις στην ίδια την εργοδοσία, με περιοδείες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους και με τριμερή Συνάντηση στον ΣΕΠΕ το προηγούμενο διάστημα, κατήγγειλε αυτή την κατάσταση και απαίτησε από την εργοδοσία και τον ΣΕΠΕ να τηρηθούν τα νόμιμα. Η ίδια η Εταιρία παραδέχτηκε στην Επιθεώρηση μέσω γραπτής της δήλωσης ότι καθυστερεί τους μισθούς και ότι κατέβαλε τον Οκτώβρη το περυσινό επίδομα αδείας. Μάλλον η Εταιρία δυσφημεί τον εαυτό της.

Λέει η Εταιρία : «Η απόλυση της εργαζόμενης σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τη συνδικαλιστική της δράση»

Μόλις γνωστοποίησε το Συνδικάτο στην Εταιρία ότι η συνάδελφος έχει εκλεχθεί μέλος της Διοίκησης η Εταιρία κάλεσε την συναδέλφισσα «να σκεφτεί το λάθος της», προχώρησε σε αναγκαστική χορήγηση άδειας και στην συνέχεια στην απόλυσή της, γιατί ακριβώς δεν την ήθελε μέσα στην επιχείρηση να αναδεικνύει τα παραπάνω. Προφανώς η Εταιρία την απέλυσε επειδή ακριβώς δήλωσε την ιδιότητά της.

Λέει η Εταιρία : «Η Εταιρία Σαβοϊδάκης σέβεται το δικαίωμα και το θεσμό του συνδικαλισμού»

Ο μόνος σεβασμός που έχει επιδείξει η Εταιρία Σαβοϊδάκης στην συνδικαλιστική δράση είναι η ίδρυση της εργοδοτικής Ένωσης Προσώπων η οποία αξιοποιήθηκε το 2012 για τη μείωση των μισθών κατά 15%. Απεναντίας, η μόνη συνδικαλίστρια που δεν ήταν του χεριού της απολύθηκε γιατί μιλούσε για τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία στερεί παράνομα η Εταιρία.

Η Εταιρία δεν αρκέστηκε μόνο στην απόλυση. Προχώρησε άλλο ένα βήμα στον «σεβασμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών» απαγορεύοντας από τους εργαζόμενους της Εταιρίας να παίρνουν στα χέρια τους το συνδικαλιστικό υλικό γιατί αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν με το Συνδικάτο και στρέφονται απέναντι στην Εταιρία. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Επέβαλε στους εργαζόμενους μέσω των διευθυντών της να υπογράψουν μία ιδιότυπη δήλωση μετανοίας, ένα χαρτί που στρέφεται απέναντι στο Συνδικάτο τους μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας. Και όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή που ο νόμος απαγορεύει ρητά την παρέμβαση της εργοδοσίας στη συμμετοχή ή μη των εργαζομένων στα συνδικάτα. Μάλλον η Εταιρία δεν σέβεται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Λέει η Εταιρία : «Η Εταιρία και οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα»

Η Εταιρία κάνει μεγάλη προσπάθεια να ταυτίσει τα συμφέροντά της με αυτά των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Πληροφορούμε λοιπόν την Εταιρία ότι οι εργαζόμενοι δεν ανοίγουν νέα καταστήματα, δεν κάνουν επενδύσεις, δεν ζουν μέσα στη χλιδή, ούτε παίρνουν μερίσματα από την Εταιρία. Τους απασχολεί περισσότερο να βρουν λεφτά να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, το δάνειο, τα φροντιστήρια … ακόμα και το ψωμί που οι ίδιοι παράγουν.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο επιστρέφουμε τις απειλές της Εταιρίας γιατί δεν μας τρομάζουν, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι αν πιστέψουν στην εαυτό τους και στο δίκιο τους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...