16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

«Ηρθε ο Πομπέο στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει κι η σειρά μας»: Φωτορεπορτάζ από την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Ημερομηνία:

Η χθεσινή πορεία μπορεί να μην ήταν η πιο μαζική, σίγουρα όμως είχε παλμό και ήταν ενωτική.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνεται το κλίμα της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για να εκφραστεί με κάποιο τρόπο μια ουσιαστική αντίδραση – απάντηση στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο στα Χανιά και στους σχεδιασμούς για περαιτέρω επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή μας αναφορά, το συλλαλητήριο διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Εργατικά Σωματεία και Σύλλογοι της πόλης, αλλά συμμετείχαν σε αυτό και κόμματα της Αριστεράς καθώς και ο αναρχικός χώρος με πανό με την υπογραφή της κατάληψης Ρόζα Νέρα.

Αφού πρώτα κάηκε μία αμερικάνικη σημαία υπό τα χειροκροτήματα των διαδηλωτών και έγιναν κάποιες σύντομες ομιλίες, ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία με συνθήματα ενάντια στο καθεστώς των βάσεων, ενάντια στον Πομπέο και στους πολέμους.

"google ad"

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, κάλεσε σε πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή και την επέκταση της βάσης. «Σήμερα διαδηλώνουμε κατά της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά. Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ηρθε ο Πομπέο στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει κι η σειρά μας», «Λεφτά για τους λαούς, όχι για εξοπλισμούς», ήταν μερικά συνθήματα από όσα ακούστηκαν από τους διαδηλωτές.

Σε δήλωσή του από την κινητοποίηση και ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης, σημείωσε:

«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και τη συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεύτερον, να προωθήσει τα γεωπολιτικά – οικονομικά και στρατιωτικά – συμφέροντα των ΗΠΑ».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...